Leukste stranden op Ibiza

Op Ibiza vind je enorm veel stranden en kleine baaitjes. Wanneer je rondrijdt op dit fantastische eiland in Spanje kom je al snel bij verschillende stranden uit, de een wat bekender dan de ander. Maar wat je bij ieder strand weer tegenkomt, is de prachtige, turquoise zee. Deze vijf stranden zijn zeker het bezoeken waard.

Cala Xarraca

Houd je van duiken? Dan is dit strand zeker iets voor jou. Omdat het water ontzettend helder is, kun je hier van dichtbij genieten van het onderwaterleven. Het is een klein strand, voorzien van bedden en parasols die je kunt huren. Wat een leuke bijkomstigheid is, is dat er ook een modderbad bij het strand is. Kun je meteen je huid een fijne verzorging geven.

Cala d’Hort

Cala d'hort stranden ibiza

Wanneer je een prachtig uitzicht over het rotseiland Es Vedra wil hebben, moet je naar Cala d’Hort gaan. In de zomer is dit strand erg populair en daardoor kan het iets drukker zijn. Dit strand leent zich perfect voor een hele dag luieren, genieten van de omgeving en een hapje eten bij één van de twee visrestaurants. Sluit de dag af met een prachtige zonsondergang, wat voor een magisch uitzicht zorgt.

Cala Vadella

Cala Vadella strand ibiza

Een leuk strand op Ibiza voor gezinnen in Cala Vadella. Het witte zandstrand wordt omringd door heuvels en pijnbomen. Doordat het strand langzaam afloopt in het water, is deze plek zeer geschikt voor kinderen. Je kunt hier prima een dag vertoeven, aangezien er hier genoeg voorzieningen zijn. Fijne bijkomstigheid is dat het zelfs in de zomer hier niet overvol is. Kun jij dus heerlijk samen met je kinderen genieten van dit leuke strand.

Dit zijn de top accommodatie opties in de buurt van het Cala Vadella-strand:

Aiguas Blanques

In het noordoosten van Ibiza vind je Aiguas Blanques, een van de favoriete stranden van de inwoners van Ibiza. Het gouden, zachte zand voelt heerlijk aan wanneer je er op je blote voeten doorheen loopt. Daarnaast wordt het strand omgeven door hoge rotsen en kliffen en is het water enorm helder. Officieel is Aiguas Blanques een nudistenstrand, maar ook niet-nudisten brengen hier graag hun tijd door.

Sa Caleta

Weer een heel ander strand qua uiterlijk is Sa Caleta. Dit strand wordt omgeven door rode rotsen en is één van de mooiste plekken van het eiland. Vanwege de omliggende rotsen is er nauwelijks wind op dit strand, waardoor de temperaturen hier flink op kunnen lopen. Families met kinderen kunnen hier vanwege het ondiepe water, ook goed terecht. Dit bijzondere plaatje zal je voor altijd bijblijven. Daarom is zeker de moeite waard om hier even te stoppen!

Dit zijn de top accommodatie opties in de buurt van het Sa Caleta-strand:

Naast deze vijf leuke stranden, vind je nog veel meer stranden op het vakantie eiland Ibiza. Er is altijd wel voor ieder wat wils. Of je nou de rust op zoekt, graag naar een strand gaat met veel activiteiten of in je vrije tijd het liefst snorkelt, het veelzijdige vakantie eiland Ibiza biedt het je allemaal.

Reageren