Deze kerstmarkten in Europa moet je bezocht hebben

Er is geen betere manier om in de kerststemming te komen dan een bezoek aan de leukste kerstmarkten in Europa. Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om een ​​weekendtrip te maken door Europese kerstmarkt te bezoeken. Een gezellige stedentrip om te shoppen, je op te warmen met een heerlijke glühwein en gewoon lekker rond te struinen. De meeste markten beginnen eind november, en de meesten lopen tot begin januari. Bekijk hieronder wat de mooiste kerstmarkten van Europa zijn en waan je helemaal in kerstsferen.

Wenen

Kerstmarkt in Wenen bij schemering. Enorme paleis op de achtergrond. Bomen aan weerszijden en overal lichtjes.
Kerstmarkt Wenen

Sommige steden zien er gewoon beter uit bedekt met sneeuw, en Wenen, dat al hoog op de lijst van beste steden ter wereld staat, is een van hen. En het gaat niet alleen om de besneeuwde uitzichten: de Weense kerstmarkt van de stad heeft zoveel te bieden. Van rendier rijden tot een schaatsbaan, een reuzenrad en ouderwetse draaimolen. Dit is tevens een van de grootste kerstmarkten van Europa.

Adres: Rathausplatz
Datum: 15 november tot 26 december

Budapest

Kerstmarkt op het Vorosmarty-plein voor de Sint-Stefanus basiliek (vertaling: ik ben de manier waarop de waarheid en het leven) in de avondlichten - Boedapest, Hongarije.
Kerstmarkt Boedapest

De Sint-Stefanusbasiliek is de grootste kerk van Hongarije, gewijd aan de eerste koning van het land en het is daarom passend dat dit festival plaatsvindt rond het monument op het Szent István-plein met 160 verkopers, een ijsbaan en dansvoorstellingen. De meeste actie zie je net vóór Kerstmis, maar als je er op 1 januari bent, kun je genieten van een heerlijk kopje linzensoep wat traditioneel in Hongarije gemaakt wordt op Nieuwjaarsdag als een symbool van voorspoed voor de komende jaar. De kerststad is overigens uitgeroepen tot mooiste kerststad van Europa.

Adres: St. Stephen’s Plein
Datum: 22 november tot 1 januari

Trento

Elk jaar worden de geplaveide straten van Trento, in de Noord-Italiaanse regio Trentino-Alto Adige, gevuld met bomen bedekt met kerst licht en 90 houten hutten, gecombineerd met wat Italianen Città del Natale of “Kerststad” noemen. Mensen verkopen schapenkazen en gedroogde sinaasappelplakjes onder het 13e-eeuwse kasteel Buonconsiglio. De Alpen in de verte bieden een ongelooflijke achtergrond voor het hele tafereel. Er is hier minder aanbod wat betreft activiteiten, maar door de ligging is het zeker een van de mooiste kerstmarkten in Europa.

Adres: Piazza Fiera en Piazza Cesare Battisti
Datum: 23 november tot 6 januari

Colmar

Colmar, Elzas, Frankrijk. Kerstmarkt, Marche de Noel met peperkoekhuizen en lokale ambachtslieden, beroemd in Europa.
Kerstmarkt Comar

Met zijn vakwerkhuizen en schattige straatjes is Colmar in feite een sprookje dat het hele jaar door tot leven komt. Met twinkelende lichtjes, een ijsbaan en een carrousel uit het begin van 1900, bezoek je hier een van de leukste kerstbestemmingen in heel Europa. Elke markt biedt zijn eigen versie, van kerststallen tot kinderkoren. Neem hier dus de tijd om alles uitgebreid te bekijken. De kerstmarkt van Colmar staat zeker in de top 10 van leukste kerstmarkten van Europa.

Adres: Place des Dominicains, Place Jeanne d’Arc, Place de l’Ancienne Douane, Koïfhus, Petite Venise, en Gourmet Market Place de la Cathédrale (alle zes de markten liggen in en rond het historische centrum)

Datum: 22 november tot 29 december

Edinburgh

Kerst in Edinburgh bij schemering. Overal gekleurde lichtjes en kraampjes, verlicht reuzenrad en de kathedraal op de achtergrond.
Kerstmarkt Edinburgh

Grenzend aan de Scottish National Gallery, verandert deze jaarlijkse markt de uitgestrekte East Princes Gardens in een “Santa Land” met een doolhof van kerstbomen en een mini treinrit voor de kleintjes. Bekijk alles vanaf de top van het 30 meter hoge reuzenrad, ook bekend als de Edinburgh Eye. Edinburg is al een prachtige en sprookjesachtige stad op zichzelf, maar met kerst komt dit nog eens extra naar voren.

Adres: East Princes Street Gardens
Datum: 16 november tot 4 januari

Keulen

Kerstmarkt van Keulen. De beroemdste kerstmarkt in het hart van Keulen in de buurt van de Dom van Keulen. Uitzicht vanaf de top van de Dom van Keulen.
Kerstmarkt Keulen


Deze markt heeft alles wat je zou verwachten van een klassieke Duitse kerstmarkt: de glühwein, de ambachten en de fonkelende lichten. Wat echt opvalt, is echter het entertainment – meer dan 100 podium uitvoeringen gedurende het festival, inclusief kerst swingmuziek en gospel. Nadat je genoeg muziek (en eten) hebt gehad, ga je naar de nabijgelegen Hohe Strasse en Schildergasse, twee van de bekende winkelstraten van Keulen, om al die braadworst eraf te lopen. Keulen heeft zeker een van de beste kerstmarkten van Europa en is tevens de grootste kerstmarkt van Europa.

Adres: Kathedraal van Keulen
Datum: 25 november tot 23 december

Tallinn

Kerst in Tallinn. Stadhuisplein met kerstmarkt. Sneeuwvlokken dwarrelen neer. Het is avond.
Kerstmarkt Tallin

Naast Estse kerstgerechten zoals bloedworst en zure kool (het is beter dan het klinkt), heeft de markt van Tallinn , die door reizigers de beste kerstmarkt van 2019 is benoemd, ook een kerstman die arriveert met rendieren en slee. Het hoogtepunt is echter de kerstboom, die de stad sinds 1441 voor het stadhuis plaatst, waardoor het de eerste kerstboom is die ooit in Europa wordt getoond.

Adres: Gemeentehuis
Datum: 15 november tot 7 januari

Praag

Praag, Tsjechië. Kerstmarkt op het oude stadsplein bij schemering. Overal lichtjes.
Kerstmarkt Praag

Op slechts vijf minuten lopen van elkaar zijn de oude binnenstad van Praag en de Wenceslas-markt een van de beste plekken om kerst door te brengen. Vanwege de gotische architectuur en glühwein kraampjes is dit niet moeilijk te begrijpen. Mis het gebarbecued varkensvlees of de trdelník niet, een warm, gerold gebakje gerold in kaneel en suiker en gekookt op een grill. De gehele sfeer is romantisch en sprookjesachtig. Vanuit de toren op het plein in de binnenstad heb je een prachtig uitzicht over de gehele markt.

Adres: Historisch centrum en Wenceslas plein
Datum: 30 november tot 6 januari

Kun je de Glühwein al proeven en wil je een leuke stedentrip combineren met een van de mooiste kerstmarkten van Europa? Kies dan voor een van bovenstaande steden en geniet van de sfeer, het eten en drinken en de vrolijkheid zelf. Vrolijk kerstfeest!

Reageren