Letselschade op vakantie? Dit moet je doen!

Je gaat natuurlijk op vakantie om hier heerlijk te ontspannen, genieten, avonturen aan te gaan en weer nieuwe energie op te doen voor het dagelijkse leven. Maar wat als je nu tijdens je vakantie in een ongeluk geraakt? Je gaat voorbereid en veilig op auto vakantie, maar wordt zomaar van de weg gereden. De verwondingen vallen mee, maar je eindigt wel met een gebroken scheenbeen in het ziekenhuis. Terwijl jij je vakantie langzaamaan voorbij ziet schieten, realiseer je jezelf ineens dat al het geld dat jij besteedt hebt om eindelijk deze geweldige reis te maken, ineens verloren is. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden wanneer het om het claimen van letselschade gaat: ook wanneer je op vakantie bent in het buitenland.

De hulp van een specialist

Om te beginnen is het natuurlijk ontzettend belangrijk om direct hulp in te schakelen. Nu kun je contact opnemen met de advocaat in de familie, maar een echte letselschadespecialist is een stuk betrouwbaarder wanneer het gaat om iets specifieks als letselschade. Zo is Flyct.nl gespecialiseerd in letselschade, en kun je ook op de website veel informatie vinden over de stappen die genomen moeten worden in geval van letselschade. Zij specialiseren zich niet alleen in letselschade in het eigen land, maar weten ook precies hoe zaken werken in het buitenland. Het is natuurlijk ontzettend fijn om zo’n professionele partij achter je te hebben staan. Je hebt het zelf al druk genoeg met het letsel zelf, laat staan dat je ook nog na moet gaan denken over het verhalen van een claim. Laat dat dus gewoon aan een professional over, zodat jij je kunt concentreren op je herstel.

Het verzamelen van bewijsmateriaal

Je letselschade advocaat zorgt er direct voor dat jouw zaken afgehandeld worden. Terwijl jij in het ziekenhuis ligt, of inmiddels thuis aan het herstellen bent, is je letselschade advocaat hard voor je aan het werk. Hij of zij verzamelt samen met jou alle bewijslast en eventuele ziektekosten die nodig zijn om een schadevergoeding te claimen. Een specialist in schadeclaims in het buitenland weet precies hoe hij of zij dit aan moet pakken: ook wanneer de wet- en regelgeving net wat anders is dan in Nederland.

Het claimen van een vergoeding

Al dit bewijsmateriaal wordt samengevoegd om hier een stevige claim van te maken. Deze claim wordt gemaakt richting de verzekeraar van de tegenpartij, en in overleg met jou stelt je letselschade advocaat ook de hoogte van de vergoeding met je vast. Vanaf dat moment hoef jij niets meer te doen, en neemt de letselschade advocaat alles van je over. Kun jij toch nog even van je vakantie genieten.

Reageren