Last van je ogen op vakantie: 4 tips

Ben je lekker op vakantie, gooit pijn aan je ogen ineens roet in het eten. Nu is het last hebben van je ogen op een normale dag al erg vervelend, maar op vakantie kan het de pret helemaal bederven. Heb je last van je ogen op vakantie, dan volg je deze tips.

1. Bereid jezelf goed voor

Heb je vaker last van je ogen of ga je naar een land waar de kans op prikkende ogen groter is (denk aan de woestijn, droge lucht of in de natuur kamperen)? Zorg dan dat je jezelf goed voorbereid om spijt achteraf te voorkomen. Pak voldoende verzorgende producten in die je kan gebruiken tijdens vakantie om je ogen schoon te houden. Gebruik je lenzen of een bril? Zorg dan ook voor extra lenzenvloeistof en schoonmaakdoekjes. Je hoeft er niet eens de deur voor uit! Ook online, op websites zoals oogzorg-producten.nlvind je verschillende producten die je kunt gebruiken om je ogen goed te verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe lenzenvloeistof, maar ook druppels of vloeistof zijn gewoon online te bestellen.

2. Wrijf zo min mogelijk

Heb je last van je ogen, dan heb je waarschijnlijk de neiging om zoveel mogelijk te wrijven. Probeer deze drang toch echt te onderdrukken. Het wrijven in je ogen kan de irritatie en pijn namelijk alleen maar verergeren. De bacteriën die op je handen en vingers zitten, kunnen in de ogen komen en de irritatie hierdoor erger maken. In de meeste gevallen kun je de ogen het beste zo min mogelijk aanraken.

3. Maak regelmatig schoon

Voel je een irritatie opkomen of zijn je ogen al flink geïrriteerd? Maak ze dan regelmatig schoon. Probeer hierbij je vingers uit je ogen te houden en gebruik een schoon zakdoekje. Je kunt het beste wat water koken, dit vervolgens af laten koelen en een schoon (zak)doekje gebruiken om vervolgens je ogen schoon te maken. Het schoonmaken doe je altijd van de buiten naar de binnenkant van het oog. Mogelijk vuil wrijf je op deze manier direct uit het oog, in plaats van het verder naar binnen te wrijven.

4. Zie op tijd een dokter

Wordt de irritatie alleen maar erger en lijkt niets de pijn of irritatie te verminderen? Ga dan op tijd naar een dokter. Het kan zomaar zijn dat je wat antibiotica nodig hebt of dat er specifieke druppels zijn om je van de irritatie af te helpen. Maar, voorkomen is beter dan genezen, dus volg eerst bovenstaande tips!

Reageren