Langlaufen in Oostenrijk

Houd je van lang laufen en wil je graag genieten van een actieve vakantie in Oostenrijk? Wij vertellen je graag meer over een langlaufvakantie, hoe en waar je langlaufen kunt leren waar je het beste kunt langlaufen in Oostenrijk om sneeuwzeker te zijn. Ook vertellen we je hoe je het beste naar jouw vakantiebestemming kunt reizen. Bovendien vertellen wij wat de beste plekken zijn voor après ski en waarom dit land zo’n fijn land is voor liefhebbers van het lang laufen. Lees dus snel verder voor een heerlijke vakantie in Oostenrijk!

Waar kan je langlaufen in Oostenrijk?

Er zijn in dit vakantieland in centraal Europa meerdere plekken waar je goed kunt langlaufen. Oostenrijk is hét land van de wintersport en dus kan je hier voor lang laufen prima terecht. Wij hebben de mooiste plekken voor skiën en langlaufen voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

Waar kan je langlaufen in Oostenrijk

Tirol

Tirol staat overal met stip op één. Wanneer je zoekt naar gebieden waar je kunt langlaufen in Oostenrijk en waar je sneeuwzekerheid hebt, dan kom Tirol overal als tip tegen. Je vindt hier verschillende langlaufloipes op sneeuwzekere hoogtes. Je kunt hier bijvoorbeeld naar de Olympiaregion Seefeld, het Oost-Tirolse Defereggental of Hochpustertal.

Karinthië

Dit deel van het land is de meest zuidelijke deelstaat van Oostenrijk en je hebt hier de meeste zonuren, maar toch is Karinthië een uitstekende plek om te skiën en loipes af te gaan. Ga bijvoorbeeld naar de regio Nassfeld, waar er een breed langlauf-aanbod met diverse loipes op je wacht!

Ischgl

Deze plek is niet alleen de perfecte plek om te gaan langlaufen, maar je vindt hier ook diverse uitgaansgelegenheden, zoals clubs en bars: de plek voor de perfecte après ski! Ben je een beginnende langlaufer? Dan zit je goed in Ischgl. Het lang laufen is hier laagdrempelig en ’s avonds kan je heerlijk genieten van een drankje en een feestje.

gerlos langlaufen

Gerlos

Dit dorpje is aangesloten op de skigebieden Königsleiten en Zell am Ziller. Je kunt vanuit Gerlos ook prachtige langlauftochten maken. En moet het allemaal niet te serieus zijn? Dan kan je in het dorp terecht voor de beste après ski van Oostenrijk!

Hoe kom je in Oostenrijk?

Er zijn verschillende manieren om naar dit vakantieland te reizen. Je kunt ervoor kiezen om met het vliegtuig naar Oostenrijk te gaan en op het vliegveld een auto te huren, je kunt ook reizen met de trein, of je kunt zelf met de auto vanuit Nederland naar Oostenrijk rijden. Ga je voor de laatste optie? Dan zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken:

  • Verplichte items in de auto. Je bent in dit land verplicht om een gevarendriehoek, een veiligheidshesje en een EHBO-doos mee te nemen in de auto.
  • In de winter is het op de Oostenrijkse snelweg verplicht om te rijden met winterbanden. Bovendien moet je in de winter ook sneeuwkettingen meenemen, omdat dit op sommige plekken/wegen verplicht is. Dit wordt aangegeven met verkeersborden.
  • Het is verplicht om, wanneer je met de auto naar Oostenrijk gaat, een wegenvignet aan te schaffen.

Een wegenvignet aanschaffen

Een wegenvignet is een vignet dat aangeeft dat je hebt betaald om gebruik te maken van de Oostenrijkse wegen. Via elektronische controles wordt er in Oostenrijk op bepaalde snelwegen gecontroleerd of er op jouw kenteken geregistreerd staat dat je je aan de vignetplicht hebt gehouden. Het is dus verplicht om dit vignet aan te schaffen wanneer je met de auto naar Oostenrijk gaat.  Meer informatie over het tolvignet vind via de link.

Reageren