Lang weekend Margaret River, West-Australië

Yes, na vandaag hebben we lang weekend en we gaan drie dagen op pad! Op zaterdagmorgen vertrekken we op tijd per auto richting het toeristische gebied rondom ‘Margaret River’, zo’n 3,5 uur rijden ten zuiden van de West-Australische stad Perth.

Tijdens de heenweg stoppen we bij een aantal mooie plaatsen, zo bezoeken we het stadje Busselton en komen we, op aanraden van een collega, bij een natuurlijke poel. De lagoon wordt bijzonder gemaakt door de golven die er steeds vers water in slaan vanuit de zee en het feit dat het water kraakhelder is.

Busselton lagoonNa een rit van 350 kilometer komen we aan bij ons huisje, een koelbox vol met lekkers voor het weekend in de ene hand, een tas vol spullen in de andere.

Wat een ontzettend leuk huisje, met een mooie Queens Ensuite als kamer. Kasten en een koelkast vol met eten en drinken, dit hadden we niet verwacht!

Omdat we zo dicht bij ‘Hamelin Bay’ zitten (6 km.), en daar mogelijk grote zwarte pijlstaartroggen te zien / aaien zijn, ga ik hier alvast een kijkje nemen.

Aangekomen door het heuvellandschap bij de kust, zie ik enkel wat schaduwen in het water. Maar wanneer ik een groepje zie met de handen in het water, weet ik vrijwel zeker dat er daar één te zien is.

zwarte pijlstaartroggen

En ja hoor, deze grote platvis zwemt haast het strand op, en nog één, en nog één. Ik raak ze aan, ze voelen glibberig en sluimerig, maar ze lijken het totaal niet erg te vinden om aangeraakt te worden.

Wel oppassen voor hun staart, waar ze giftig mee kunnen steken, en waar Steve Erwin (Crocodile Dundee) aan is overleden.

Ik vraag een Aziatische jongen om een paar foto’s van me te maken, in hem heb ik wel vertrouwen dat die goede foto’s kan schieten.

zwarte pijlstaartroggen in hamelin bay

Wanneer ik mijn sokken en schoenen weer aan heb getrokken en terug naar de auto loop, en de foto’s bekijk besef ik me hoe bijzonder dit was, en krijg ik tranen in m’n ogen.

Zondagmorgen zijn we vroeg wakker, en na de eieren met spek vertrekken we met de auto.

mammoet grot

Eerst naar de Mammoet grot, dit is de grootste grot hier in de omgeving.
Ik heb al heel wat grotten in mijn leven bezocht, maar het blijft toch altijd weer heel speciaal en mooi, via een koptelefoon krijgen we informatie.

Lunchen doen we in de drukke en gezellige plaats Margaret River, we gaan voor veganistisch.

De dag wordt vervolgd met een kijkje in de toeristische chocoladefabriek, waar je ook drie soorten chocola kunt proeven!

chocoladefabriek

Vervolgens gaan we naar vier wijnproeverijen en een bierbrouwerij, vanaf hier zit ik zelf niet meer achter het stuur.

Prachtige grote wijnhuizen met veel luxe komen er voorbij, en overal kun je een aantal degustaties gratis proberen.

Op maandagmorgen besluiten we nogmaals de pijlstaartroggen te bekijken alvorens we terug naar huis keren. Nu zie ik dat deze dieren door wat mensen dode vissen gevoerd krijgen, vandaar dat ze zo dichtbij komen en ze zich laten aaien!

Na een rit van ruim 4 uur, omdat al het vakantieverkeer deze ochtend terug naar Perth rijdt, zijn we weer terug thuis en kijken we terug op een fantastische trip!

lees alle reisverhalen van loek

Reageren