Ontdek het pittoreske landschap van Cornwall

Met de prachtige uitzichten, de pittoreske landschappen en het tropische klimaat is Cornwall de perfecte bestemming voor jouw vakantie.

Eden Project

Wanneer je aan komt rijden vang je al een glimp van de imposante kassen op. Het Eden Project ligt net buiten St. Austell en je vindt hier meer dan een miljoen planten. De kassen zijn, naar eigen zeggen, de grootste van de wereld. Ze zijn dan ook erg indrukwekkend om naar te kijken en doorheen te lopen. Je kan in deze botanische tuin heerlijk wandelen en genieten van al het moois wat er groeit en bloeit. Voor de echte plantenliefhebber onder ons is dit zeker een aanrader!

Tip: het kan hier wel erg druk zijn dus vermijd vakantie’s en weekenden als je niet zo van drukte houdt.

Charlestown

Even buiten St. Austell ligt Charlestown. Een liefelijke, kleine plaats waar je echt even tot rust kan komen. Vanuit deze oude havenplaats kun je gemakkelijk een stukje wandelen over de South West Coast Path. De South West Coast Path is een wandelpad langs de kust van Zuid-West Engeland. Vanaf dit wandelpad heb je prachtig uitzicht.

Tip: in Charlestown kun je bij Short & Strong heerlijk een kopje thee met wat lekkers nemen.

The Lost Gardens of Heligan

The Lost Gardens of Heligan is een andere tuin die het bezoeken waard is. De tuin is een landgoed en nog altijd in privébezit. The Lost Garden of Heligan is dan wel iets minder imposant dan het Eden Project, maar heeft wel een heel magische en romantische uitstraling. Van jungle tot weiland en van sculpturen tot bloemenvelden. In deze tuin vind je het allemaal.

Newquay

Dit is een wat grotere en plaats waar je veel surfers zult treffen. Newquay wordt ook wel de surfhoofdstad van Engeland genoemd. Daarnaast is Newquay meer gericht op toeristen, maar ondanks dat is het toch een leuke plaats om te bezoeken.

Reageren