3 tips om koude voeten te voorkomen tijdens de wintersport!

Niets erger dan kou hebben tijdens jouw wintersportvakantie. Ik ben een echte sneeuwliefhebber, maar ook een echte koukleum. Standaard zit mijn valies dan ook vol met mutsen, dikke sokken en natuurlijk thermisch ondergoed! Het ergste wat er is tijdens het wintersport is koude en koude voeten zijn al helemaal uit den boze. Ben jij net zoals ik op zoek naar een oplossing voor jouw koude voeten, lees dan zeker deze blog en ontdek 3 tips die jou kunnen helpen. Wat je alvast moet onthouden, een goede skisok hoeft niet dik te zijn en vooral jouw schoen dient perfect te passen. 

Investeer in goede skisokken tegen koude voeten

Wedze, Decathlon, Falke, Barts, Helly Hansen, Burton,… keuze genoeg. Van 5€ voor een paar tot 27€ en zelfs 50€. Ik heb het allemaal getest, jup van budgetproof tot de dure exemplaren. Geloof me wanneer ik zeg , ik weet wel het één en ander over skisokken. De afgelopen jaren was ik op zoek naar het perfecte paar. Dankzij Outdoorsupply heb ik trouwens de X-Socks mogen testen. De beste oplossing tegen koude voeten is gewoon een goede skisok. Het verschil zit vaak in de stof die gebruikt wordt. De duurdere exemplaren zijn vaak ademende net zoals de X-Socks. Hierdoor krijg je geen zweetvoeten en veranderen jouw voeten dus niet in ijsklompjes.

bye bye koude voeten bye bye koude voeten

Betaal je meer dan 20€ per paar dan zit er vaak extra bescherming in de sokken. Deze exemplaren hebben extra versteviging aan mijn scheenbeen, kuit, enkel, … . Heel wat, maar daar tel je dan ook wel 50€ voor neer. De extraatjes zijn leuk meegenomen maar het is wel een hoog bedrag voor sokken. Van koude voeten geen sprake en mijn voetjes hebben wel genoten van die extra bescherming. Ik zweer bij Falke, die je ook kan vinden op de website van Outdoorsupply.

Bye bye koude voeten

De juiste ski/snowboard schoenen helpen

Net zoals sokken is het belangrijk om goede schoenen te kopen. Deze zijn best niet te klein, maar ook niet te groot. Jouw wintersportschoen moet perfect passen. Zitten jouw tenen gewrongen in de schoen, dan lijdt jouw doorbloeding hieronder en ga je koude tenen krijgen. Hetzelfde geldt voor te grote skischoenen. Je hebt dan de neiging om de buckles of veters veel te strak te zetten. Resultaat, geknelde voeten in grote schoenen. Waar let je op, dat jouw tenen niet de top van de schoen raken tijdens het sporten. Wel tijdens het passen en tijdens het rechtop wandelen. Daarnaast voel je direct tijdens het passen of er drukpunten ontstaan. Voel je dit onmiddellijk, dan kies je best voor een ander model. Doe de buckles/veters gewoon vast, indien jouw voet dan vast zit, passen ze. Het kan niet de bedoeling zijn om de buckles te gebruiken als middel om jouw voet “vast te klemmen”. Tegenwoordig is het gamma zo uitgebreid dat je vast iets kan vinden wat bij jouw type voet past. Aja en ga nooit met natte schoenen de pistes op! Elke avond netjes jouw skischoenen drogen is echt een must.

De ultieme oplossing: verwarmde zooltjes

Heb je bovenstaande al geprobeerd en heb je toch nog koude voeten? Ga dan voor verwarmde zooltjes. Deze zooltjes werken vaak op batterijen en je plaatst hen gewoon op de plaats van de originele zool. Natuurlijk moet je de batterij elke dag opladen en daarnaast ben je al snel 200€ kwijt, maar je zal geen koude voetjes meer hebben. Weet dat je met goede sokken en perfecte schoenen al heel ver komt.

Benieuwd naar alles wat Outdoorsupply te bieden heeft voor wintersporters, klik dan even hier!

Groetjes vanuit het Montafon!

Reageren