Koffer aanschaffen? Hier moet je op letten

Sta je op het punt een nieuwe koffer aan te schaffen en zou je graag een koffer willen die een aantal jaar meegaat? Als je veel reist is het hebben van een degelijke koffer van groot belang. Maar ook als je wat minder regelmatig in het vliegtuig stapt, is een goede koffer geen overbodige luxe. Om een passende koffer te vinden zijn er een aantal dingen die je goed in de gaten moet houden.

Materiaal

Om te beginnen is het belangrijk om goed te kijken naar het materiaal waar je koffer van is gemaakt. Kies een stevig materiaal dat niet zomaar zal scheuren. Een verharde koffer zoals een Samsonite of een Suitsuit koffer is vaak een verstandige keuze – hiermee weet je zeker dat al je spullen onbeschadigd blijven tijdens de reis.

Wielen

Niet te vergeten zijn natuurlijk de wielen. Niemand heeft zin om zijn, al dan niet zware, koffer overal mee naartoe te tillen. Een koffer met vier wielen zoals bijvoorbeeld de American Tourister is dan ook de ideale keuze. Deze zijn namelijk een stuk gemakkelijker om rechtopstaand te verrijden. Natuurlijk is dit met een koffer met twee wielen ook mogelijk; maar net wat minder gemakkelijk.

koffer met wieltjes

Grootte

Ook de grootte van de koffer mag natuurlijk niet vergeten worden. Mocht je de mogelijkheid hebben dan is het altijd slim om twee koffers aan te schaffen. Een kun je gebruiken voor de handbagage en de tweede kan altijd nog mee als ruimbagage. Houdt bij het aanschaffen van het handbagage formaat rekening met de afgesproken regelingen van verschillende luchtmaatschappijen. Koop je handbagage koffer niet te groot, om bijbetaling op het vliegveld te voorkomen.

Beveiliging

Een goed slot is in veel gevallen belangrijk. Een goed slot zorgt er natuurlijk voor dat niemand zomaar ongevraagd in je spullen gaat zitten neuzen. Het is vaak verstandig om een TSA-slot aan te schaffen. Mocht de beveiliging je koffer willen controleren, dan hoeft het slot niet opengebroken te worden. Veel beveiligingsagenten hebben een speciale sleutel waar zij een TSA-slot mee open kunnen maken.

Herkenbaarheid

Kies een koffer die net wat anders is dan de anderen, of personaliseer je koffer op een manier dat hij gemakkelijk te herkennen is. Kies voor een opvallende knalkleur of een leuke print; op die manier kun je jouw koffer gemakkelijk herkennen. Hiermee voorkom je dat iemand anders per ongeluk jouw koffer meeneemt. Daarbij scheelt dat je weer flink wat tijd aan de lopende band!

Reageren