Kitzbühel, één van de mooiste dorpen in de Alpen

Naast deze blog schrijf ik ook nog voor Wintersportweerman, dankzij dit medium zit ik vaak in de Alpen. Onlangs mocht ik richting het prachtige Kitzbühel. Vaak wordt het één van de prachtigste skidorpen genoemd. Of dat geheel terecht is kom je in deze blogpost te weten. Soms hoef je een het helemaal niet zo ver te zoeken, slechts een ritje van 8H00 kan je al in één van de mooiste gebieden van Europa brengen.

Kitzbühel, pracht en praal op z’n Oostenrijks

Een Porsche is er bijna gewoon, dure designerkledij zie je er overal, je waant je in een mondaine streek wanneer je het dorp voor het eerst zal bezoeken. Toch is het een heel populaire plaats bij de gemiddelde wintersporter. En terecht, het is een prachtig groot gebied dat gekenmerkt wordt door pistes voor ieder niveau. Daarnaast heeft het de befaamde Streif van tijdens de Hahnenkammrennen. Op de pistes vind je overal heerlijke, gezellige, typisch Oostenrijkse hutjes om te genieten van iets lekkers of even uit te rusten. Het aanbod aan pistes is overweldigend, op 2 dagen tijd had ik nog niet de helft aan pistes ontdekt! Hou je van een groot gebied met een goede afwisseling aan rode en blauwe pistes dan is dit jouw place to be! Verwacht je aan 179 km aan geprepareerde pistes, 37 kilometer aan skiroutes en maar liefst 56 leuke hutjes.

Onderstaande foto geeft je ook al een glimp van het prachtige uitzicht dat je hier in Kitzbühel hebt. Adembenemend!

Kitzbühel

Het gezellige dorp Kitzbühel

Net zoals Innsbruck wordt deze stad omgeven door prachtige bergtoppen, het maakt een dorp alleen maar prachtiger. Zeker als het volledig bedekt is met een goed laagje sneeuw. Daarnaast vind je in Kitzbühel diverse boutiques om te shoppen, maar ook verscheidene restaurants en barretjes. Geen zin om een dag de pistes op te gaan, blijf dan gewoon beneden, wandel doorheen de stad en geniet van de prachtige architectuur.

Kitzbühel

Als echte wintersportliefhebber was Kitzbühel een leuke ontdekking, de leuke Oostenrijkse sfeer, de gezelligheid van het dorp en de pracht van de gebouwen en dan dat overaanbod aan pistes.

Ben jij al eens in dit prachtig dorp geweest? Wat was jouw ervaring.
Meer informatie vind je op deze website.

Benieuwd naar andere wintersportartikelen, dan klik je best hier!

Reageren