Kick jij op adrenaline? Dit zijn ‘s werelds heftigste attracties

Hou jij wel van een beetje adrenalinekick? Dan is dit lijstje voor jou. Dit zijn de spannendste activiteiten ter wereld. Er zijn er vast wel een paar die je nog niet hebt gedaan.

Adrenalinekick

Skydiven boven de Mount Everest – Nepal

Dit is waarschijnlijk de mooiste plek ter wereld om te skydiven. Wat een uitzicht! Met een helikopter vlieg je boven de hoogste berg ter wereld waarna je op maar liefst 7 kilometer hoogte uit de helikopter springt. Een flinke adrenalinekick en ook nog eens een goede manier om de Mount Everest te zien.

Skydiven boven de Mount Everest – Nepal

‘s Werelds steilste achtbaan – Japan

De Takabisha, dat is de naam van de steilste achtbaan ter wereld. Hij is 43 meter hoog en heeft een drop van wel 121 graden. De super steile achtbaan staat in het pretpark Fuji-Q Higland. Binnen twee seconden wordt je naar een snelheid van 100km/u gelanceerd.

De grootste schommel – Nieuw Zeeland

Deze hoge schommel vind je in Queenstown, de adrenalinestad van Nieuw-Zeeland. Je wordt boven een diepe vallei vanaf een platform op 160 meter hoogte de lucht in gelanceerd. Wil je het nog gekker maken? Je mag ook op je kop of andersom in het stoeltje.

grootste schommel ter wereld

Edgewalk op de CN toren in Torono – Canada

Loop over het randje van de hoge CN toren in Toronto. Je zit alleen vast aan een harnas, zodat je niet zomaar naar beneden valt. Dit is toch heel wat spannender dan het uitzicht veilig vanachter het glas te bekijken!

Rennen met stieren – Spanje

Dit wereldberoemde festival vind plaats in Pamplona. Tijdens dit achtdaagse festival worden zes stieren door de straten van de stad gejaagd waar je als toeschouwer kan kijken of waarbij jij ook de stieren kan opjagen. Het mee rennen met de stieren is uiteraard niet zonder risico.

De Marathon des Sables – Marocco

Dit is voor de mensen met een ijzersterk uithoudingsvermogen en conditie. In zes dagen leg je 254 kilometer al rennen af door de snikhete Sahara. En je moet ook nog eens je eigen spullen op je rug dragen. De meeste mensen zullen je meteen voor gek verklaren als je dit gaat doen. Maar, een adrenalinekick geeft het zeker.

Marathon des Sables

Zwem met witte haaien – Zuid-Afrika

Deze activiteit is erg populair onder toeristen in Zuid-Afrika. Je komt hierbij oog in oog te staan met de beruchte witte haai. Gelukkig zit je wel in een kooi, maar dat neemt de spanning zeker niet weg. De duiken vinden plaatst bij de Gansbaai, wat ook wel de witte haaien hoofdstad van de wereld genoemd wordt.

Lees alles over het duiken met haaien in dit artikel!

Great-White-cage-Gansbaai

Free Dive Dean’s Blue Hole – Bahamas

Zonder zuurstofflessen een donkere diepe grot in duiken, dat klinkt aardig spannend toch? Het record staat hier op 100 meter dat er zonder duikapparatuur gedoken is. Ga jij dit overtreffen?

Doorzichtige Skywalk – China

Hoog op de Tianmen berg in China is een glazen balkon gebouwd waar je overheen kan lopen. Op 1.219 meter hoogte loop je boven een indrukwekkend ravijn. Durf jij naar beneden te kijken?

Tianmen berg china

De hoogste bungeejump ter wereld -USA

De Royal Gorge brug is de hoogste bungeejump locatie ter wereld. De brug zelf is jarenlang ook de hoogste brug geweest, maar dat is nu overtroffen door een brug in China. Tijdens de bungeejump spring je boven een hele diepe vallei waar onderin een rivier stroomt. Een echte bungeejump voor durfals dus!

Adrenalinekick

Reageren