Kerst in Zagreb, de mooiste kerstmarkt van Europa!

Jaar in jaar uit wordt de kerstmarkt in Zagreb verkozen tot de mooiste kerstmarkt van Europa. Zo staat deze kerstmarkt ook voor 2017 op de lijst van genomineerden. Wat maakt deze kerstmarkt nu zo speciaal en wat is er rond de kerst allemaal te doen in Zagreb?

Mooiste kerstmarkt van Europa

Zagreb ligt op nog geen 2 uurtje vliegen van Amsterdam en er vertrekken dagelijks meerdere directe vluchten naar de Kroatische hoofdstad. Waar Zagreb normaal gesproken meer een ‘underdog’ is – de meeste mensen bezoeken de Kroatische kustplaatsen – reizen miljoenen mensen rond de kerstperiode af naar deze prachtige stad. Van half november tot en met begin januari wordt Zagreb versiert met kerstverlichting en gouden decoraties. Je vindt overal geweldige kerstkraampjes en souvenirwinkeltjes, waar je niet alleen kerstspullen kunt kopen, maar ook lokale handgemaakte spullen. Het speciale aan deze kerstmarkt is dat er ondanks de omvang van de markt een ‘dorpse’ sfeer heerst. Er heerst een gevoel van saamhorigheid en dat trekt veel mensen erg aan. Bekijk onderstaande video van vorig jaarvoor een mooie sfeerimpressie:

Schaatsbaan

Bij een kerstmarkt hoort natuurlijk een schaatsbaan. Ook in Zagreb vind je dus een geweldige schaatsbaan. Deze staat op het koning Tomislav Plein en is dagelijks geopend van 10:00 tot 23:00. Naast schaatsen kun je op dit plein heerlijke hapjes eten en lokale wijnen proven. Er is elke dag om 19:00 live muziek te horen en er worden dansvoorstellingen gegeven. Kun je (nog) niet goed schaatsen? Geen probleem! Er zijn ook schaatsinstructeurs aanwezig.

Via: cityzapper.com

Kosten

10:00 – 16:00 15 kuna (ongeveer 2 euro)

16:00 – 23:00 20 kuna (ongeveer 3 euro)

Zrinjevac Park

Ook het Zrinjevac park wordt omgetoverd tot een sprookjesachtige wereld. Je kunt hier heerlijke, lokale gerechten proberen zoals bijvoorbeeld Kroatische zuurkoolbroodjes, maar ook gebak zoals strudels en andere zoete snacks. Er hangen overal prachtige lichtjes in de bomen en er worden ‘s avonds kerstliederen gespeeld. Ook vind je hier de mooiste kraampjes waar je leuke kerstcadeaus kan kopen. Kortom, wanneer je Zagreb in december bezoekmoet je beslist het Zrinjevac Park bezoeken!

Via: cityzapper.com

Europa Plein

Bezoek je de kerstmarkt met vrienden? Neem dan zeker een kijkje op het Europa Plein. Dit plein bevindt zicht in het hart van de stad en tijdens de kerstmarkt is dit een ontmoetingsplaats voor jongeren. Drink gezellig een wijntje in een van de vele barretjes, kijk een mooie kerstfilm in de bioscoop, ga romantisch uiteten of doe een dansje in een van de discotheken. Op het Europa Plein begint het elke avond vanaf een uurtje 8 gezellig druk te wordt!

Ben jij wel eens op de kerstmarkt van Zagreb geweest? We horen graag wat je ervan vond!

Reageren