Kerst in London: daarom doen!

Kerst in London is een unieke ervaring om nooit te vergeten. Deze stad wordt als geen andere in Europa prachtig versierd. En ook de warenhuizen hebben sprookjesachtige decors en kerstbomen. Je vindt er de mooiste kerstmarkten en kerstshows. London in kerstsfeer is dus echt een must om een keer te bezoeken. Maar er is zoveel aanbod aan activiteiten en kerstmarkten dus tja, waar te beginnen? We zetten de leukste en meest bijzondere activiteiten even voor je op een rij.

Kerstverlichting in Regent, Bond en Carnaby Street

Oxford Street is de belangrijkste winkelstraat van London. Deze straat is dan ook werkelijk op prachtige wijze versierd met kerstverlichting. En loop ook zeker even door naar Regent Street. Deze ligt haaks op Oxford Street en is de chique winkelstraat van London. De etalages zijn hier prachtig versierd en de straat zelf hangt vol met lichtgevende engelen. Echt een fenomenaal gezicht. Bond Street is wat kleiner, maar ook zeer indrukwekkend tijdens de kerst. Je vindt hier de designer winkels met prachtig versierde etalages en winkels.

Southbank Centre Winter Market

Kerstballen kraampje op Southbank Centre wintermarkt

De Southbank Centre Winter Market is een kerstmarkt die er elk jaar is. Je vindt hem ter hoogte van het London Eye Museum. De heerlijke geuren komen je er tegemoet. Een echte traditionele kerstmarkt met fraaie handgemaakte cadeautjes, kerstdecoratie, live muziek, theater en mulled cider. De markt is er vanaf de eerste week van november tot en met de eerste week van januari. En wanneer je toch op stedentrip in London bent, breng dan ook even een bezoek aan de Camden market. Dit is geen kerstmarkt, maar wel echt een superleuke markt met allerlei artistieke en handgemaakte producten en -kleding.

De sprookjesachtige verlichting van Covent Garden

Winters tafereel in Covent Garden in Londen met een kerstboom en sneeuwval

Covent Garden is een prachtige wijk in London. Het bestaat uit een winkelstraat en een overdekt gedeelte waar zich een markt bevindt. In Covent Garden zijn veel bekende films opgenomen en het lijkt net op een dorpje midden in de stad. Het is een zeer levendige wijk met veel straatmuzikanten en straattheater. Ook vind je er veel vintage- en tweedehands winkeltjes. Met de kerst is Covent Garden prachtig versierd en verlicht. Lekker overdadig met veel bling, kerstballen en -kransen. In Covent Garden staat ook een van de meest populaire kerstbomen van London. Of kus er iemand onder de bekende mistle toe. Wanneer je snelt wilt reizen, kies dan voor het vliegtuig, de boot of met de trein naar London reizen. Je bent er dan in een paar uur al.

London in kerstsfeer vanuit een dubbeldekker

Een tour met een dubbeldecker hoort natuurlijk echt bij een bezoekje aan London. Zo kun je alle versiering en verlichting in alle straten en parken in één keer zien. Deze tour maak je met een Routemaster bus uit de jaren ‘60. De tour wordt voorzien van commentaar met de bekende Engelse humor. Het is de ideale manier om alle fraaie verlichting en decoratie te zien.

De warenhuizen

Herkenbare rode telefooncellen met op de achtergrond de sfeervolle verlichting van Harrods

Wanneer je in London bent, bezoek dan zeker de typische Engelse warenhuizen Selfridges, Harrods en Harvey Nichols. En met de kerst is dit echt een absolute must. Harrods is een topper met zijn sprookjesachtige etalages. En elk jaar zijn er andere thema’s en activiteiten in het warenhuis zelf. Denk bijvoorbeeld aan een kerstmarkt in de winkel, heerlijke verse kerst traktaties, speciale events en de meest prachtige decoratie. En wanneer je er toch bent neem dan zeker wat Engelse thee en de wereldberoemde brownies mee.

Reageren