Kamperen in Spanje: 6 tips

Heb je de vouwwagen van Combi Camp al achter de auto hangen, en ben je klaar om lekker in Spanje te gaan kamperen? De korte reistijd, heerlijke temperaturen en vele mogelijkheden maken Spanje een geweldig fijn land om te kamperen. Is het de eerste keer dat je naar Spanje gaat? Dan is het natuurlijk wel handig om op de hoogte te zijn van alle ins- en outs van het kamperen in dit mooie land. We geven je dan ook graag een aantal handige tips!

1. De campings

Spanje telt zo’n 1200 campings; en dit aantal groeit ieder jaar weer. Veel kampeerders zien Spanje namelijk als geweldig land voor een kampeervakantie. Waar je deze campings vindt? De meeste terreinen zijn te vinden aan de Costa Brava, de rest van de Middellandse Zeekust en in de Pyreneeën.

2. De soorten campings

Spanje kent verschillende soorten campings; en deze verschillen over het algemeen niet zoveel met de campings die je in andere landen vindt. Wel fijn om te weten: de camping naturista is een naturistencamping, en de zona de acampada is een simpele, eenvoudige en vooral goedkope plattelandscamping met minimale faciliteiten en beperkt toezicht.

3. Faciliteiten op de campings

Tenzij je een zona de acampada bezoekt hebben de campings in Spanje best wat faciliteiten. Zo vind je er een centraal antenne systeem, water, eigen afvoer, telefoonaansluitingen en goed verzorgd sanitair. Hoeveel faciliteiten een bepaalde camping heeft kun je zien aan de klasse die de camping heeft: eenvoudig, middenklasse, eersteklas of luxe. De luxe camping heeft bijvoorbeeld meer faciliteiten dan de eenvoudige camping. Logisch toch?

4. Glamping in Spanje

Glamping

Hoewel het luxe Glamping in Spanje nog wat minder populair is, zijn er wel specifieke campings met allerlei luxe mogelijkheden. Zo vind je er veel bezoekers met grote Combi Camp vouwwagens, kun je er villa- of safaritenten huren en zijn de faciliteiten luxe.

5. De kampeerkaart: Camping Key Europe

De Camping Key Europe is een kampeerkaart waarmee je op verschillende campings een mooie korting kunt krijgen in het laag- en hoogseizoen; in sommige gevallen wel twintig procent. Daarnaast functioneert deze kampeerkaart ook als een vervangend identiteitsbewijs.

6. De tarieven

De tarieven hangen, net als in andere landen, af van het terrein, de faciliteiten en het seizoen. Jonge kinderen (vaak tot 10 jaar) krijgen over het algemeen een korting en prijzen worden per standplaats berekend. Toegang tot de faciliteiten zit hier vaak bij inbegrepen. Biedt de camping daarentegen activiteiten zoals paardrijden of minigolf, dan zijn deze vaak tegen (kleine) bijbetaling.

Reageren