Kamperen in Spanje: 4 mooie streken!

Frankrijk staat natuurlijk met stipt op nummer 1 als het gaat om favoriete kampeerbestemmingen onder de Nederlanders. Toch kiezen ook steeds meer Nederlanders ervoor om ook andere bestemmingen te ontdekken. Denk aan kamperen in Kroatië, Duitsland, of bijvoorbeeld Spanje. Want Spanje is meer dan geschikt als kampeerbestemming. Het weer is er vaak lekkerder dan in Frankrijk, de wegen zijn er relatief rustig én het is er een stuk goedkoper. Bovendien is het aanbod gigantisch, neem bijvoorbeeld eens een kijkje op https://nl.camping-and-co.com. Maar welke streken lenen zich het best voor een kampeervakantie? Wij hebben 4 mooie streken op een rijtje gezet!

1 Catalonië | Barcelona en de Costa Brava

Costa Brava

De populairste streek in Spanje voor een kampeervakantie is Catalonië. Deze provincie grenst aan Frankrijk en is dus relatief dichtbij (in vergelijking met het zuiden van Spanje). Catalonië staat vooral bekend om de populaire ‘Costa Brava’. Hier vind je vele campings en kun je heerlijk kamperen. Hier is letterlijk voor iedereen wat wils. Drukke plekken als Lloret de Mar, maar ook rustigere plekken zoals Pals. Als kers op de taart is de hoofdstad van Catalonië ook een absolute aanrader: Barcelona. Er zijn campings op steenworp afstand van deze prachtige stad, zodat je een kampeervakantie met een (mini) stedentrip kunt combineren.

2 Asturië | Voor natuurfanaten en rustzoekers

Een andere regio die relatief dichtbij ligt is Asturië. Vanaf Utrecht is het ruim 1.500 kilometer rijden, dus binnen 2 a 3 dagen zul je op de camping aankomen. Deze regio is een van de meest ondergewaardeerde van Spanje. Asturië ligt in het noorden van Spanje, het weer is hier dus iets minder dan in de rest van Spanje, maar je vindt er ook bijna geen toeristen. De natuur heeft hier heerlijk zijn gang kunnen gaan en de bossen zijn prachtig om door te wandelen. Ook de kust is erg mooi. Qua campings is het aanbod niet zo groot als in Catalonië, maar er zijn meer dan genoeg campings te vinden.

3 Andalusië | Hoge temperaturen en veel zon

Andalusie

Een van de meest zonnige regio’s van Spanje is Andalusië. Hier komt de temperatuur zelden onder de 14 graden, wat betekent dat je in principe het hele jaar door kunt kamperen. In de zomer is kamperen in Andalusië wel een opgave, gezien de nachten soms warm kunnen zijn en het overdag geregeld rond de 40 graden Celsius is. Als je geen problemen hebt met zulke hoge temperaturen, dan zul je hier de tijd van je leven hebben. De heerlijk Costa del Sol, de indrukwekkende Sierra Nevada en steden als Malaga, Sevilla en Granada, zijn slechts enkele highlights van deze prachtige regio. Er zijn, met name aan de kust, veel campings te vinden.

4 Baskenland | Ideaal kampeerweer

We sluiten deze lijst af met Baskenland. Deze provincie is tevens een van de populairdere bestemmingen voor kampeerders. Veel Nederlanders combineren een bezoek aan Baskenland met een bezoekje aan Zuid-Frankrijk. De kust van Baskenland is indrukwekkend mooi, het eten is er heerlijk (het lekkerste eten van Spanje, als we de experts moeten geloven) en het weer is er in de zomer ideaal. Daarnaast vind je er vele gezellige steden zoals Bilbao, San Sebastian en Zarautz. Er zal af en toe weleens een drupje regen vallen, maar daar is menig Nederlands kampeerder natuurlijk niet bang voor.

Zo, dit waren de mooiste Spaanse streken voor een kampeervakantie. Heb jij weleens gekampeerd in Spanje? Zo ja, waar zat jij? We horen graag je ervaringen. Laat het ons weten in de reacties onder het artikel!

Reageren