Kaap tot Kalahari: 5 stops die elke reiziger moet maken

De Kalahari is een uitgestrekt droog gebied dat zo’n 900,000 vierkante meter verspreid ligt door Botswana, delen van Namibië en Zuid-Afrika. Het is een geweldige roadtrip om te maken, van Kaapstad tot de Kalahari, je zult er geen spijt van krijgen! Hier zijn een paar geweldige plaatsen om te ontdekken tijdens je roadtrip.

Cederberg Mountains

Er is zoveel te ontdekken in Cederberg Mountains en het is gelukkig niet ver van Kaapstad. Je kan hier verschillende activiteiten ondernemen, van de rotstekeningen van de bosjesmannen bewonderen tot aan springen van rotsen in een meer. Hier kun je ook ‘s avonds de prachtige sterren zien, en zelfs de melkweg. Ook staat deze regio bekend om zijn rooibos thee.

Dit zijn een paar van de leukste plekken om te overnachten in de buurt van de Cederberg Mountains:

Namaqualand

Het Namaqua National Park is een van de beste plekken in Zuid-Afrika om de vele bloemen te zien. Er is zelfs een apart gebied in dit park dat toegewijd is aan de bloemen genaamd Skilpad Wildflower Reserve. Andere highlights hier zijn de ‘Roof of Africa’ panoramische uitzichten en de verschillende 4×4, mountainbike en hiking trails.

Augrabies Falls National Park

Als je dit vertaald betekent het ‘plaats van geweldig lawaai’ in de Khoi taal en cultuur. Dit is ook de regio waar de Nama mensen de inheemse bevolking zijn. Naast de adembenemende watervallen zijn er ook andere bezienswaardigheden in het park zoals de Moon Rock, Ararat en Echo Corner. Het park veranderd met het seizoen, dus doe van te voren wat onderzoek over wat je graag wilt zien.

Dit zijn de top accommodatie opties vlakbij de Augrabies-waterval:

Kgalagadi National Park

Het Kgalagadi National Park is een transfrontier park wat wil zeggen dat het over de grenzen van verschillende landen loopt. Dieren die je hier kunt vinden zijn het wildebeest, springbok en zwarte kalahari leeuwen. Het park is gezegend met boskampen en lodges die verschillende manieren bieden om te genieten van de natuur in dit gebied.

Bekijk deze top accommodatie optie in het Kgalagadi National Park:

Upington

Dit iconische Zuid-Afrikaanse stadje was gevestigd in 1884 in de Noord Kaap. Eerst heette het stadje ‘Olyfenhoudtsdrif’, daarna werd het stadje vernoemd naar Thomas Upington, procureur-generaal van de Kaap. Ook was Upington een missie station van 1875 en vandaag de dag is het deel van een van de hoofd attracties in dit stadje, de Kalahari Orange Museum. Ook vind je hier een groot beeld van een aap, een dier dat van grote betekenis is in het Kalahari gebied.

Reageren