Je mooiste vakantiefoto’s als unieke wanddecoratie

Je vakantie zit er helaas alweer op, gelukkig heb je de vakantiefoto’s nog! De meeste mensen laten de vakantiefoto’s op hun camera staan, of zetten ze op een harde schijf en kijken er misschien af en toe nog een keer naar. Zonde toch? Sommige vakantiefoto’s zijn het absoluut waard om een unieke wanddecoratie van te laten maken!

Lees ook: Tips voor het maken van de perfecte vakantiefoto

Een meerluik foto op canvas

Een originele en mooie manier om je mooiste vakantiefoto’s af te laten drukken is een meerluik foto op canvas. Bij een meerluik foto op canvas wordt een foto (of meerdere foto’s) over meerdere canvas delen, ofwel ‘luiken’, opgedeeld. De luiken worden naast elkaar gehangen met enige afstand tussen de luiken.

Mogelijkheden bij een meerluik foto op canvas

Wanneer je je vakantiefoto(’s) op een meerluik foto op canvas wilt laten afdrukken kun je verschillende mogelijkheden afwegen, namelijk:

  1. Één foto of een thema?

Bij het laten afdrukken van één foto op een meerluik is het belangrijk dat je een foto uitkiest die zich ervoor leent om opgesplitst te worden. Bij het opdelen zal namelijk een klein stukje van de foto wegvallen. Het zou zonde zijn wanneer precies op deze plek een persoon of gezicht staat. Kies daarom over het algemeen natuur- en landschapspanorama’s uit of foto’s van steden. Wanneer je gaat voor een thema, is het aan te raden om foto’s uit te kiezen waarbij dezelfde elementen en/of kleuren in de foto’s terug komen. Hier zie je een voorbeeld van een meerluik foto op canvas met één foto:

drieluik foto canvas

  1. Is er voldoende ruimte?

Voordat je het meerluik gaat bestellen, is het handig om op te meten hoeveel ruimte je hebt. Om het meerluik goed op te kunnen hangen, is er voldoende ruimte aan de muur nodig. Houd ongeveer 15 cm ruimte tussen de luiken. Op deze manier hangen de foto’s voldoende los van elkaar, maar lijkt het nog steeds één geheel wanneer je er op een afstandje naar kijkt.

  1. Kies de gewenste afmetingen en compositie

Er zijn enorm veel manieren hoe je een meerluik op canvas kunt ophangen. Je kunt variëren met verschillende formaten en composities, of je kunt allemaal dezelfde afmetingen nemen en de foto’s strak naast elkaar hangen. Zie hier onder een aantal voorbeelden:

Voorbeelden afmetingen en composities meerluik foto op canvas

Vereeuwig je vakantiefoto’s op een meerluik!

Vergelijkingssite Vergelijk Canvas heeft alle aanbieders voor een foto afdruk voor je op een rijtje gezet en heeft een top 5 samengesteld met de beste aanbieders. Ook vindt je op Vergelijk Canvas altijd de meest actuele en unieke kortingen. Op dit moment profiteer je tot wel 25% korting bij de top aanbieders. Van plan om je vakantiefoto’s af te laten drukken op een meerluik? Check dan eerst Vergelijk Canvas!

Reageren