Wat is een goede digitale camera voor jouw reis?

Op reis zie je op zoveel bijzondere plekken. Het zou zonde zou zijn als je deze niet kan vastleggen. Een digitale camera is daarom onmisbaar op reis. Je kunt op reis de mooiste foto’s maken. Door alles vast te leggen kan je het thuisfront laten meegenieten en kan je later nog herinneringen ophalen. Er zijn veel verschillende digitale camera’s verkrijgbaar. Maar welke digitale camera is het beste voor jou?

Verschillende digitale camera’s

Compactcamera’s
Compactcamera’s zijn de kleine toestellen met een vaste lens. Ze zijn makkelijk in gebruik en ook niet zo zwaar. Er zijn erg goede wat duurdere compactcamera’s te koop, maar ook goedkopere compactcamera’s die foto’s van een iets lagere kwaliteit maken. Als je natuurfoto’s wilt gaan maken dan is een compactcamera met een erg goede zoom, een “superzoom”, een goede keuze. Met deze soort camera kan je vanaf een grote afstand duidelijke foto’s maken. Je koopt een goede compactcamera bij Cameratools.nl.

Edelcompactcamera
Dit is een relatief nieuw soort camera. Een edelcompactcamera is een geavanceerde compactcamera’s met veel functies voor een gevorderde fotograaf. De camera’s zijn iets duurder dan compactcamera’s maar het grote voordeel van een edelcompactcamera is dat deze, net als een compactcamera, wel gewoon in je jaszak past.

Spiegelreflexcamera
Dit is de perfecte camera voor de meer serieuze fotograaf. Met een spiegelreflexcamera kan je namelijk alles zelf instellen en je kunt ook de lens verwisselen. Je kunt daarom met deze camera alle kanten op en de foto precies zo maken als jij hem hebben wilt.

Outdoorcamera’s
Ga je op een avontuurlijke reis? Dan is een outdoorcamera meer iets voor jouw. Een outdoorcamera is water en shock bestendig zodat je hem mee kan nemen als je gaat raften, bungeejumpen of snowboarden.

Waar moet jouw camera aan voldoen?
Heb je al een idee welke van de bovenstaande soort camera’s het beste zou zijn voor jouw reis? Denk dan nog even na over de volgende kenmerken:

Budget
Welk budget heb je over voor de camera? Er is namelijk een groot verschil in prijs tussen een simpele compactcamera en een luxe spiegelreflexcamera.

Gewicht en grootte
Zie jij het zitten om een wat zwaardere en grotere camera mee te nemen? Of wil je juist dat je de camera altijd makkelijk bij je kan dragen? De compactcamera en de outdoorcamera’s zijn het makkelijks om mee te nemen.

Activiteiten
Ga je veel steden in en wil je onopvallend foto’s maken van de mensen? Dan is een kleine compactcamera perfect. Heb je wel plek over in je bagage en wil je de tijd nemen om goede foto’s te maken? Kies dan voor een spiegelreflexcamera. Maar ga je juist op avontuur en wil je je geen zorgen maken over je camera? Dan is een outdoorcamera de beste optie.

Reageren