Is een reisverzekering wel nodig?

Als jij vaak op reis bent, dan heb je er zeker al eens over nagedacht: een reisverzekering. Maar heb je ook al eens een reisverzekering afgesloten? Misschien vraag je je af of een reisverzekering wel nuttig is. Is een reisverzekering wel nodig? Op die vraag geven we antwoord in dit artikel.

Beste reisverzekering

Is een reisverzekering nuttig?

Ja, als je op reis gaat naar het buitenland, dan is een reisverzekering zeker nuttig. Natuurlijk moet je wel even kijken wat er precies gedekt wordt door je reisverzekering, iets waarop we hieronder verder ingaan. Een reisverzekering is vooral nuttig als je te maken krijgt met noodsituaties. Het kan zijn dat je onverwacht eerder naar huis terug moet of dat je juist langer ergens moet verblijven ten gevolge van ziekte, een ongeval of een overlijden. Dit kan behoorlijk in de papieren gaan lopen en wordt niet gedekt door je standaard verzekeringen.

Wat dekt een reisverzekering?

De dekking van een reisverzekering gaat in principe in wanneer je je huis verlaat. Je zal wel een bewijs van overnachting moeten kunnen overleggen. Dan hebben we het over een doorlopende reisverzekering. Met een reisverzekering ben je in ieder geval verzekerd voor materiële schade op reis. Denk aan schade aan je bagage, zoals je fotocamera. Per verzekering is de dekking verschillend. Per verzekering is er een maximaal bedrag waarvoor je verzekerd bent. Verder kun je bij de meeste verzekeringsmaatschappijen rekenen op hulpverlening in nood. Houd rekening met het verschil tussen een zorgverzekering en reisverzekering.

Een kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is eveneens een mogelijkheid. Dit is een reisverzekering die je afsluit voor de duur van je reis. Wanneer je bijvoorbeeld maar eens per jaar een weekend weggaat, dan zal dit voordeliger zijn. Ga je wat langer op vakantie, dan is een doorlopende reisverzekering al gauw goedkoper. Als je met je gezin één keer per jaar drie weken op vakantie gaat, dan is een doorlopende reisverzekering al aan te raden. Bovendien ben je met een doorlopende reisverzekering ook verzekerd voor onverwachte tripjes, zoals een spontaan weekendje weg.

Een annuleringsverzekering

Met een reisverzekering beschik je nog niet altijd ook over een annuleringsverzekering. Dat betekent dus dat je de kosten bij een eventuele annulering zelf op je moet nemen. Als je geen risico wilt lopen, dan kun je een annuleringsverzekering afsluiten. Als je voor een goede annuleringsverzekering kiest, dan zijn de kosten gedekt wanneer je je reist wilt annuleren, onderbreken of uitstellen.

Ook al wil je natuurlijk dat jouw reis gewoon doorgaat en dat er onderweg niets gebeurt, een ongeluk zit in een klein hoekje. Zorg ervoor dat je overal op voorbereid bent en dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Wij wensen je alvast een veilige reis toe!

Reageren