Interrailen doe je zo!

Vakanties zijn zonder twijfel de leukste dagen van het jaar, maar het blijft altijd een vraagstuk hoe je ze het beste in kunt vullen. De telefoonhouder op de fiets klikken en genieten van dagjes weg in eigen land of de toerist uithangen in een zonnig stadje hier ver vandaan: er zijn mogelijkheden zat. Één van de mogelijkheden die steeds populairder wordt is interrailen. Lekker low-budget, zoveel en zo ver reizen als je maar wilt, waarbij je op de meest mooie plekjes van Europa en Scandinavië komt. Hoe het precies werkt? Dat lees je hieronder!

Het idee

Het klinkt haast te mooi om waar te zijn, maar toch kun je met slechts één treinkaartje heel Europa door. Het leuke van interrailen is dat je zelf de hele trip samenstelt: de landen, de steden en de plekken waar je overnacht. Als je op zoek bent naar een bruisend uitgaansleven kies je voor de grote steden, maar als je meer houdt van de natuur reis je gemakkelijk door naar verder afgelegen dorpjes. Bovendien ligt je route niet vast, dus kun je de trip onderweg nog aanpassen als je nieuwe ideeën krijgt.

Waar begin je?

Oké, je hebt besloten om voor het avontuur te kiezen en daadwerkelijk te gaan interrailen. Maar what’s next? Om te beginnen is het handig om in ieder geval het begin van je route al uit te stippelen. Hoelang wil je precies onderweg zijn, welke richting wil je als eerste op en welke bezienswaardigheden wil je zien? Zo krijg je vanzelf een reisplan, dat je van te voren zo concreet kunt maken als je zelf wilt. Want het is prima om een deel onderweg te improviseren, maar natuurlijk kun je ook alles vooraf al vastleggen, het is maar net wat je zelf fijn vindt!

De pas

Wanneer je bedacht hebt hoe je reis eruit moet komen te zien wordt het tijd om het ‘treinkaartje’ dan echt aan te gaan schaffen.. Er zijn heel veel verschillende passen verkrijgbaar, dus je vindt er gemakkelijk eentje die past bij jouw reisplan. Wanneer je jouw pas online besteld hebt ben je bijna klaar voor vertrek..

Paklijst

Je reis is gepland, de interrail pas is in huis gehaald, dus tijd om je tas in te pakken! Natuurlijk heb je je paspoort, pinpas en smartphone ingepakt en ben je aan de slag gegaan met een eigen iPhone 7 Plus hoesje ontwerpen, maar welke dingen mag je nog meer niet vergeten?

Reisstekker– Waarschijnlijk stond je oplader ook al ver bovenaan de lijst, maar hier kunnen nog wel eens wat haken en ogen aan zitten. Als jij met je ‘gewone’ stekker in landen als Engeland of Italië aankomt staat je een onaangename verassing te wachten. In Europa hebben ze namelijk lang niet allemaal dezelfde stopcontacten! Je reist met de trein, dus je weet in ieder geval zeker dat je die autolader thuis kunt laten en een powerbank is vaak ook niet zo duurzaam, dus wat moet het dan worden? Een reisstekker is hier de oplossing! Hiermee maak je de ongebruikelijke stopcontacten bruikbaar voor onze ‘normale’ stekkers.

Oordopjes– Met deze oordopjes bedoelen we niet jouw oortjes waarmee je muziek luistert, maar juist degene waarmee je geluid weert. Een gebruikelijke overnachtplaats voor interrailers is namelijk een hostel en je weet van te voren nooit precies wat je hiervan kunt verwachten. Om geluidsoverlast van andere reizigers op de slaapzaal of vanuit een andere kamer te verminderen zijn oordopjes perfect!

Kaarten- Wanneer je na een dag lang toerist-spelen aankomt bij je overnachtingsplek, is het altijd fijn om even lekker te relaxen. De kans is ontzettend groot dat je een hoop andere reizigers of backpackers tegenkomt, dus kan het nooit kwaad om een stok kaarten in je tas te hebben zitten. Een drankje doen, naar elkaars reisverhalen luisteren en een spelletje erbij: hét recept voor een gezellige avond!

Reageren