Internationale bagageregels

Tijdens mijn reizen naar het buitenland heb ik veel te maken gehad met internationale bagageregels. Inmiddels heb ik geleerd om vooraf altijd de websites van de vliegmaatschappijen en reisorganisaties te bekijken voordat ik op pad ga.

Graag help ik jou hier ook verder mee en daarom geef ik je een aantal tips met betrekking tot de internationale bagageregels die er op dit moment gelden.

De algemene voorwaarden van vliegmaatschappijen

Doorgaans mag je één stuk handbagage het vliegtuig innemen wanneer je op reis gaat. Je hebt diverse soorten handbagage koffers waar je uit kan kiezen bijvoorbeeld bij, Bagageonline.nl. Bij sommige vliegmaatschappijen is het mogelijk om een laptop of extra handtas mee te nemen. Andere vliegmaatschappijen hanteren daarvoor een extra tarief.

Check van tevoren altijd de website van de vliegmaatschappij en kijk daarnaast op de achterkant van je vliegticket. Daar staan de exacte voorwaarden voor de handbagage beschreven, kijk bijvoorbeeld op de website van Schiphol.

Het gewicht en de afmetingen van je koffers

De internationale bagageregels hebben alles te maken met het gewicht en de afmetingen van je koffers. Zo is dat voor de handbagage opgesteld door IATA. Het maximum van de handbagage ligt op 115 centimeter. Dit doe je door de lengte, de breedte en diepte bij elkaar op te tellen.

Het gewicht van de handbagage ligt tussen de 5 en 12 kilo. Dit verschilt ook weer per vliegmaatschappij. Het maximum ruimbagage wat je mee mag nemen, ligt over het algemeen rond de 23 kilo.

Veilig vliegen

Elke keer dat ik het vliegtuig instapte, kreeg ik ook te maken met strenge voorschriften met betrekking tot de veiligheid. Vloeistoffen mogen bijvoorbeeld alleen in doorzichtige zakjes van 100 milliliter worden vervoerd. Daarnaast is het ten strengste verboden om scherpe voorwerpen bij je te hebben. Zo moet je een nagelschaartje bijvoorbeeld in je gewone koffer stoppen, deze mag niet in je handbagage mee.

Al met al valt het best mee en kun je prima een fijne vakantie tegemoet gaan wanneer jij je aan de regels van de reisaanbieder houdt.

Reageren