Impulsieve vakantie? 4 vakantiebestemmingen binnen een straal van 1000km!

Heb jij nog geen vakantie geboekt, maar wil je toch nog even er tussenuit? Houd jij wel van een avontuurtje en heb je dagen vrij? Dan is deze lijst voor jou! Wij hebben 4 vakantie bestemmingen binnen een straal van 1000km op een rijtje gezet. Zo kun je deze week nog in de auto springen en op dezelfde dag aankomen op je bestemming!

*Genoemde afstanden zijn vanaf Utrecht

1 De Belgische Ardennen – 451 kilometer vanaf Utrecht

De Belgische Ardennen bezetten het grootste gedeelte van de provincie Wallonië. Vanaf Utrecht kun je dit gebied binnen 5 uurtjes bereiken wat deze bestemming ook geschikt maakt voor korte vakanties. Het gebied heeft een rijke geschiedenis en dit zie je terug aan de prachtige kastelen, de indrukwekkende kloosters en de vele ruïnes. Ook de lokale keuken is een echte aanrader. Van heerlijke gerookte ham tot Belgisch trappistenbier. Je kunt hier heerlijk eten en drinken!

2 Praag – 862 kilometer vanaf Utrecht

praag

De Tsjechische hoofdstad Praag is binnen 9 uur met de auto te bereiken en deze stad is een ideale vakantiebestemming. Gezelligheid, prachtige architectuur én lekker weer. Ook in de omgeving van Praag is genoeg te beleven. Het prachtige kasteel Karlstein ligt op slechts 30 km afstand en een rondleiding door dit prachtige gebouw is een onvergetelijke ervaring!

Lees ook: 5 praktische tips voor jouw autovakantie!

3 Marseille – 990 kilometer vanaf Utrecht

marseille

Met 990 kilometer valt Marseille nog net binnen dit lijstje. Deze Franse stad is de op een na grootste van het land (Parijs is de grootste stad) en er is veel te doen. De prachtige oude haven werd duizenden jaren geleden door de Grieken gesticht en dat zie je vandaag de dag nog terug in de architectuur. Ook de stranden in de omgeving van Marseille zijn zeker een bezoekje waard. Hier schijnt namelijk (bijna) altijd de zon. In Marseille schijnt de zon namelijk gemiddeld 300 dagen per jaar. Mooi weer is dus gegarandeerd!

Lees ook: Dit zijn de mooiste autovakanties van Europa!

4 Heidelberg – 468 kilometer vanaf Utrecht

Je hebt waarschijnlijk nog nooit van Heidelberg gehoord, maar toch is deze stad razend populair. Jaarlijks trekt Heidelberg zo’n 3 miljoen (dag)toeristen aan. Het oude centrum van Heidelberg is erg romantisch. De gekleurde huisjes en gezellige terrasjes zorgen voor een goede sfeer in de stad. Je in de stad én in de omgeving prachtig wandelen en ook kun je een boottocht op de Neckar maken.

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming binnen een straal van 1000km? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Reageren