Ik ga op wintersport en ik neem mee…

Wanneer je op vakantie gaat naar een zonnige bestemming, is het inpakken van je koffer eenvoudig: bikini, slippers en luchtige kleding. Veel meer heb je niet nodig. Wanneer je op wintersport gaat, zijn erg echter wat meer dingen die je niet mag vergeten in je koffer. In dit artikel vind je een lijstje met onmisbare dingen voor als je op wintersport gaat.

Ski’s of snowboard

Iedere wintersporter krijgt steeds weer met dit dilemma te maken: moet je ski’s of een snowboard kopen of huren? Je gebruikt ze immers maar één keer per jaar en de aanschaf van ski’s of een snowboard is toch een flinke investering. Kopen is vooral handig wanneer je al een meer ervaren wintersport weet en precies weet welke ski’s of snowboard goed bij je passen. Zo heb je elk jaar wanneer je op wintersport gaat meteen weer het vertrouwde gevoel. Wanneer je nog niet zo goed weet welke ski’s of snowboard goed bij je passen, kun je beter huren. Je hoeft dan bovendien niet al je spullen mee te nemen op reis en beschikt altijd over de nieuwste ski’s en snowboards.

Snowboard

Wintersportkleding

Ook een goede wintersportkleding is erg belangrijk. De belangrijkste eigenschappen van goede wintersportkleding zijn goede warmte-isolatie, laag gewicht, waterafstotend, goede ventilatie, voldoende bewegingsvrijheid en antislipeigenschappen. Omdat veiligheid altijd voorop staat, is een skihelm van een erkend merk zeker een must. Let erop dat de helm niet te los en niet te strak zit en dat je aan alle kanten goed zicht hebt.

Rugzak

Daarnaast is het handig om een rugzak mee te nemen als je op wintersport gaat. Hierin kun je bijvoorbeeld je lunch, zonnebrand en fotocamera meenemen als je de piste op gaat. Zorg dat de rugzak een licht gewicht heeft, want je moet deze de hele dag met je mee dragen.

Rugzak

Zonnebrand

Hoewel het in de bergen erg koud is, is de zonkracht juist erg hoog. Daarom is het enorm belangrijk om goede zonnebrand mee te nemen wanneer je op wintersport gaat. Er zijn speciale soorten zonnebrand ontwikkeld voor wintersporters, die extra bescherming bieden en lang blijven zitten.

Spierzalf

Tijdens het wintersporten gebruik je spieren die in het dagelijks leven nauwelijks in actie komen. Alleen al je skischoenen zorgen ervoor dat je voeten op een onnatuurlijke manier belast worden, omdat je hielen net iets hoger staan dan je tenen. Om in evenwicht te blijven, moet je dus door je knieën zakken, waardoor je bovenbenen zwaar belast worden. Zeker wanneer je na het skiën of snowboarden nog de après-ski in wilt, is het fijn als je je spieren wat kunt ontspannen met spierzalf. Daarnaast kun je voordat je op winterstop gaat oefeningen doen om je spieren soepeler te maken.

Fotocamera

Tot slot mag ook een fotocamera natuurlijk niet ontbreken in je koffer wanneer je op wintersport gaat. Zo kun je de mooiste momenten van je vakantie vast leggen. Een ander leuk idee is het meenemen van een GoPro. Dit is een speciale camera die je onder extreme omstandigheden kunt gebruiken. Deze kun je bijvoorbeeld op je helm monteren om zo je afdaling van de pistes te filmen.

Maak voor vertrek een lijst waarop alles staat wat je mee wilt nemen, check deze ruim een dag van te voren want hiermee voorkom je een hoop stres. Natuurlijk kun je alles wat je vergeten bent ook op vakantie kopen maar de prijzen liggen vrijwel altijd stukken hoger. Geen tijd om zelf een lijst op te stellen? Via deze tool wordt een persoonlijke inpaklijst samengesteld, ideaal als je er zeker van wilt zijn niks te vergeten!

Reageren