Ik ga op reis en ik neem mee: bijpassende bagage!

Ben jij een avontuurlijke wereldreiziger met een grote backpack op je rug, of juist een cultuurfreak die aan een klein koffertje genoeg heeft? Ga je liever zonnen bij 40 graden en neem je dan alleen een bikini mee, of ga je liever skiën en heb je juist veel kleding nodig om geen kou te lijden? Het moge duidelijk zijn: voor elke reis die je maakt heb je andere spullen nodig. En voor de ene reis heb je een kleine rugzak nodig, en voor de andere een koffer met wieltjes. Wat je ook kiest, dankzij de tips en tricks van dit artikel, vertrek je steeds op reis met de gepaste reistas.

Avontuur

Ben jij een echte avonturier? Is jouw nieuwsgierigheid niet te temmen en trek je liefst elke dag naar een andere plek? Kies dan voor een handige rugzak om te backpacken. Wanneer je een backpack gaat kopen zijn er enkele belangrijke zaken om in de gaten te houden. Zo is het aangeraden om te kiezen voor een kwaliteitsmerk, denk bijvoorbeeld aan de tassen van The North Face. Hoewel deze backpacks misschien iets duurder zijn in aankoop, zal je het kwaliteitsverschil snel merken. Zo zal de pasvorm vaak comfortabeler zijn en ligt de levensduur hoger dan bij goedkopere exemplaren. Daarnaast moet je goed nadenken over de maat van jouw tas. Met een backpack van 60 tot 80 liter kom je al heel ver, zeker als je klein gebouwd bent.

Met de auto of bus

Ga je het liefst op reis met de wagen, het openbaar vervoer of sta je open voor een nieuwe ervaring met de flixbus? Dan raden wij jou aan een zachte reistas te kopen. Dit zal het een stuk gemakkelijker maken om alles in de kofferbak of de voorziene ruimte te passen. Indien je niet te veel moet inpakken kan een grote sporttas al perfect dienen als reistas. Wanneer je toch wat meer meeneemt is het vaak handig om voor een zachte reistas op wieltjes te kiezen, zoals de Eastpack Tranverz. Kijk bij het kiezen ook zeker dat je tas voldoende vakken heeft, zo houd je alles overzichtelijk.

Bagageruimte in het vliegtuig

Trek je graag ver weg met het vliegtuig, kies dan voor een handige trolley. Vertrek je op citytrip, probeer je dan te beperken tot een handbagage. Zo bespaar je niet enkel een flinke som geld, ook voorkom je oneindig aanschuiven bij het in- en uitchecken van je bagage. Wel is het belangrijk op voorhand na te gaan hoe groot jouw handbagage mag zijn, want dit verschilt per reisorganisatie. Wanneer je toch kiest voor een grote trolley, ga dan best voor een harde case om je bagage te beschermen. Verder raden we ook aan om voor een felle kleur of herkenbare band te kiezen, zo verklein je de kans dat jouw tas verwisseld wordt bij het afhalen aan de bagageband. Een tip: de fleurige collectie van BHPPY!

Reageren