IJsland ontdekken

Een onvergetelijke vakantie-ervaring in IJsland

Wanneer je graag een unieke vakantie-ervaring mee wilt maken, dan moet je een vakantie boeken naar IJsland. Dit Europese eiland is drie keer zo groot als Nederland en er wonen ruim 325.000 mensen. Het is een populaire vakantiebestemming voor toeristen. Kenmerkend voor het landschap in IJsland zijn natuurlijk de vulkanen, gletsjers, geisers en de diverse watervallen. Wanneer je een groot natuurliefhebber bent, dan is dit voor jou de ultieme vakantiebestemming.

Kleurrijk IJsland en traditionele gerechten

Reykjavik is de hoofdstad van IJsland. Wanneer je de hoofdstad binnen rijdt, vallen direct de gekleurde gebouwen op. Dat is typisch iets dat bij IJsland hoort. Het hoort bij de cultuur van het land. Inwoners schilderen hun woningen graag in allerlei kleuren. De gerechten in IJsland zijn erg veelzijdig en uitgebreid. Lam, verse vis en zeevruchten zijn erg populair. Traditionele gerechten zijn bijvoorbeeld gedroogd schapenvlees, kabeljauw en de papegaaiduiker.

Diverse nationale parken in IJsland

Wanneer je een vakantie naar IJsland boekt, dan moet je natuurlijk kennis gemaakt hebben met de diverse natuurparken. Er zijn 4 nationale parken in IJsland te vinden. Naast de grote natuurelementen tref je er ook verschillende diersoorten aan. Rendieren leven in de hoogvlakte. Je kunt ook een poolvos tegen komen. Aan de kust kun je grote roofvogels en zeearenden treffen.

Geisers en vulkanen

Vooral de geisers en de vulkanische gebieden zijn erg populair onder toeristen. Het is dan ook een adembenemend schouwspel wanneer je dit met eigen ogen ziet. Het gebeurt nog regelmatig dat de geisers opspuiten. Het is zelfs zo dat een kwart van IJsland blijvend begroeid is. Naast het enigszins kalende landschap, zijn er ook veel rivieren te vinden in het land. Voor iedereen die graag forel en zalm vangt, is een bezoek aan een rivier een absolute aanrader.

Reageren