Huwelijksaanzoek? Dit zijn de meest romantische plekken voor jullie ultieme moment!

Eindelijk is het dan bijna zover; je gaat je partner verrassen met een huwelijksaanzoek! En daar gaat nogal wat voorbereiding aan vooraf…Wat ga je bijvoorbeeld aantrekken tijdens hét moment? Ga je op je knieën? Welke sieraden komen er bij kijken? En misschien nog wel het belangrijkste: waar gaat dit ultieme moment plaatsvinden?

Huwelijksaanzoek Dit zijn de meest romantische plekken voor jullie ultieme moment!

Natuurlijk kun je overal een huwelijksaanzoek doen. Maar je wilt uiteraard dat het hele plaatje compleet is. En daar hoort een spectaculaire, romantische locatie bij. Of je nu die ene vraag op een bijzondere plek in Nederland wilt stellen of ergens in het buitenland; het moet romantiek uitstralen. Inspiratie nodig? Bekijk snel onze selectie van meest romantische plekken!

Giardino degli Aranci, Rome, Italië

Giardino degli Aranci

Normaal gesproken zou je dagen aan het zoeken zijn om een rustig plekje in Rome te vinden. Maar dan ben je nog niet in het betoverende “Tuin van de Sinaasappelbomen” geweest! Gelegen op de top van de Aventijn-heuvel, is deze prachtige openbare tuin een lust voor het oog. Kleurrijke sinaasappelbomen vormen er het decor. Evenals het spectaculaire uitzicht over Rome en de Sint-Pieterskoepel, omringt door geurende pijnbomen.

Kortom; op deze meest romantische plek van de stad kan bijna niets meer mis gaan. Ga tijdens de  zonsondergang om het moment nóg specialer te maken. Flesje champagne erbij en go for it!

Ook in Nederland liggen talloze romantische bestemmingen. Bekijk deze 10 meest romantische steden in eigen land; wie weet zit er de perfecte plek tussen voor een huwelijksaanzoek.

Stiniva strand, Vis, Kroatië

Stiniva strand, Vis, Kroatië

Het strand van Stiniva ligt op het nog vrij onbekende Kroatische eiland Vis; het verste bewoonde eiland van het land. De baai van Stiniva staat bekend om zijn unieke natuurlijke schoonheid, die wordt bezegeld door hoge kliffen. Zij vormen een kleine ingang naar dit paradijselijke strand met zijn helderblauwe zee.

Het werd eerder uitgeroepen tot een van de mooiste stranden van Europa. En dat is niet vreemd! Desondanks kun je er nog prima privacy vinden; het strand is namelijk alleen te bereiken met de boot en via een steil wandelpad. We raden je aan om een picknickkleedje, een fles wijn en lekkere hapjes mee te nemen en te komen wanneer de zon ondergaat. Dat wordt hoe dan ook een volmondige JA!

Montepulciano, Toscane, Italië

Montepulciano, Toscane, Italië

Als je het over op en top romantiek hebt, dan staat het middeleeuwse heuvelstadje Montepulciano met stipt bovenaan. In het zuiden van Toscane, voldoet deze prachtplek aan alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijk huwelijksaanzoek.

Zijn elegante paleizen uit de Renaissance, oude kerken, sfeervolle pleintjes en verborgen straatjes stralen één en al charme uit. En de vele panoramische uitzichten over de valleien van Val d’Orcia en Val di Chiana, zijn perfecte locaties voor jouw ultieme moment. Het enige nadeel is dat je moeite zult hebben met het bepalen van de exacte plek…Alles in Montepulciano is namelijk oogverblindend!

Mijas, Andalusië, Spanje

Nog een geweldig, romantisch stadje, maar dan gelegen aan de Costa del Sol. Mijas is een van de parels als het om mooie dorpen in Spanje gaat. Op ruim 400 meter boven zeeniveau, domineert dit witte dorp over het groene, omliggende landschap en de azuurblauwe kust.

Ga voor de meest unieke plek om je aanzoek te doen naar Parque la Muralla. Hier kun je via een prachtig pad richting de “mirador” wandelen; een uitzichtpunt dat een spectaculair zicht biedt op het landschap rondom Mijas. En ook voor deze locatie geldt weer; voor die extra portie magie, kom je tijdens zonsondergang.

Houd je partner van gouden sieraden? Shop dan ruim op tijd voor de mooiste verlovingsringen!

Trnovačko-meer, Montenegro

Trnovačko meer slovenie

In het noorden van Montenegro ligt een wel heel bijzonder meer, te midden van een spectaculaire omgeving. Het Trnovačko-meer is een van de mooiste van het land en leent zich perfect voor een huwelijksaanzoek. Gelegen op een hoogte van 1.517 meter, wordt zijn smaragdgroene water omringd door verschillende torenhoge bergen. En het feit dat het meer de unieke vorm van een  hart heeft maakt het natuurlijk helemaal speciaal!

Neem je geliefde mee voor een hike door het bijbehorende natuurpark en stop wanneer je het meer in zijn volle glorie van bovenaf kunt zien. Geloof ons; er is bijna geen betere plek op aarde te vinden om je partner die ene belangrijke vraag te stellen…

Let op: bekijk voordat je jouw huwelijksaanzoek in het buitenland gaan plannen altijd de regels omtrent trouwen tijdens de corona crisis. Op deze manier kom je nooit voor ongewenste verrassingen te staan.

Meteora, Griekenland

Meteora, Griekenland

Op het vasteland van centraal Griekenland ligt een waar juweel verborgen. Namelijk Meteora; een uniek kloostercomplex, bovenop een rotsplateau. Meteora is een UNESCO-werelderfgoed en een officiële heilige plaats voor Griekenland sinds 1995. De gigantische rotspilaren met de eeuwenoude kloosters creëren een surrealistisch landschap.

Huur een scooter met je lover en rijd naar het hoogstgelegen klooster, van waaruit het uitzicht je de adem beneemt. Een fantastische plek voor een bijzonder huwelijksaanzoek, mits je geen hoogtevrees hebt…

Zo zijn er nog veel meer romantische plekken op de wereld, waar je de liefde van je leven ten huwelijk kan vragen. Welke van deze plekken is je favoriet? Één ding is zeker: je partner kan onmogelijk nog nee zeggen…

Reageren