Housesitting in het Verenigd Koninkrijk: Travelhack!

Hoewel de zon er niet vaak schijnt, is Engeland een ontiegelijk populaire vakantiebestemming. Enige nadeel van dit prachtig eiland is de prijs. Een vliegticket of bootticket is vaak nog te overzien, maar eenmaal aangekomen zijn met name Airbnb’s, hotels en andere accommodaties verschrikkelijk duur. Er is echter een manier om dit te omzeilen: Housesitting. De huiseigenaar kan zorgeloos op vakantie en jij hoeft je niet suf te betalen voor een veel te dure hotelkamer!

Hoe werkt het?

Het principe is simpel: je schrijft je in bij een van de  websites, betaalt voor de inschrijving en maakt een profiel aan. Vervolgens kun je reageren op de aangeboden ‘housesits’. Deze housesits zijn over de hele wereld, maar het meerendeel bevindt zich in het Verenigd Koninkrijk. Britten hechten nu eenmaal veel waarde aan het welzijn van hun huisdier(en). In de meeste gevallen ben je niet de enige die solliciteert, met name op Trusted Housesitters is de concurrentie fors. Hoe meer positieve reviews je hebt, hoe groter de kans dat je uiteindelijk wordt uitgekozen. Sommige huiseigenaren willen eerste een skypegesprek voeren om te kijken of je geschikt bent voor de klus.

De overdracht

Yes! Je bent uitgekozen en kan aan je eerste housesit beginnen. Hoe gaat het nu verder? Je zult per e-mail een uitgebreide handleiding ontvangen over het huis (en zijn vierpotige bewoners). Meestal volgt een tweede skypegesprek om de laatste details door te spreken en als alles geregeld is wordt de housesit bevestigd op je profiel. Eenmaal aangekomen op de locatie van de housesit zul je eerst een paar dagen met de bewoners doorbrengen. Zij zullen je uitleggen hoe alles werkt en je krijgt een lijst met belangrijke telefoonnummers. Denk bijvoorbeeld aan het nummer van de dierenarts of het lokale ziekenhuis. Alles duidelijk? Dan kan de huiseigenaar met een gerust hart op vakantie

Is het iets voor jou?

Housesitting is niet voor iedereen weggelegd. Zo is het handig als je al wat levenservaring op zak hebt, zodat je weet wat er moet gebeuren indien er iets ergs gebeurt. Zo kan de elektriciteit uitvallen, iets kapot gaan of in het ergste geval kan de hond of kat ziek worden. Ook dien je uiteraard een dierenvriend te zijn. Er bestaan housesits waar je puur op het huis zelf past, maar bij de meeste gaat het voornamelijk over het welzijn van de huisdier(en). Als je over bovenstaande eigenschappen beschikt, is housesitting dé perfecte manier om te reizen. Zo zijn er mensen die actief zijn als full-time housesitter en al jarenlang gratis verblijven in de mooiste huizen van Engeland.

Websites

Waar vind je deze housesits? Hieronder een lijst met websites waar je je in kunt schrijven als housesitter:

  • www.nomador.com
  • www.mindmyhouse.com
  • www.trustedhousesitters.com
  • www.housecarers.com

Trusted Housesitters is veruit het grootste platform. Met deze link ontvang je 20% korting op de inschrijvingskosten!

 

 

 

Reageren