De 5 leukste eet en drink hotspots in Boedapest

Staat er een vakantie naar Boedapest op de planning? Dan mag je deze restaurants niet missen! In Boedapest kun je goed én goedkoop eten en drinken. Hieronder de leukste eet en drink hotspots op een rij.

1. Dobrumba

Dobrumba is een mediterraans restaurant, maar je vind ook invloeden uit het Midden Oosten en het Kaukasus gebied op de kaart. Je kunt kiezen voor ‘Mezze’, dit zijn kleine gerechtjes zoals tapas. Maar ook vind je soep, salades en hoofdgerechten bij Dobrumba. Dit restaurant is zeker de moeite waard om te bezoeken, het eten is er heel goed!

Adres: Dob utca 5, Budapest.

2. Matinée

De sfeer is er goed en de koffie is heerlijk. Je dag beginnen met een goed bakje koffie bij Matinée is een goede start om vervolgens de stad te verkennen. Je kunt je koffie daar drinken, maar je kunt ook kiezen voor take away. Naast koffie hebben ze ook croissantjes en belegde broodjes.

Adres: Benczúr utca 2, Budapest.

3. 360 Bar

Uitzichten zijn altijd een goed idee! Bij de 360 Bar in Boedapest heb je een prachtig uitzicht over de stad. Je kunt er goed lunchen of dineren en in de avond geniet je van een drankje met uitzicht op Boedapest bij nacht.

Adres: Andrássy út 39, Budapest.

4. Massolit Books & Café

Omringd door boeken genieten van je koffie of thee. Dat kan bij Massolit Books & Café. Dit is een goede plek om even aan de drukte van de stad te ontsnappen of om nog wat werk gedaan te krijgen achter je laptop. In de zomer is het ook goed vertoeven in de tuin van dit schattige cafeetje.

Adres: Nagy Diófa utca 30, Budapest.

5. Mazel Tov

Een sfeervolle ruïne en bijzondere gerechten. Dat vind je bij Mazel Tov. Dit restaurant is te vinden in de Joodse wijk. Deze wijk staat bekend om de ruïnes waar veel restaurants en barretjes zich hebben gevestigd, zo ook Mazel Tov.

Adres: Akácfa utca 47, Budapest.

May I have the bill, please?

In vergelijking met de prijzen in Nederland is het in Hongarije een stuk goedkoper. Natuurlijk is het ene restaurant duurder dan het andere, maar over het algemeen ben je niet veel geld kwijt in de Hongaarse hoofdstad. Om je een idee te geven van de prijzen hieronder wat voorbeelden.

Een cappuccino kost omgerekend gemiddeld €1,70. Neem je daar wat lekkers bij dan ben in totaal ongeveer €3 kwijt. Als je uit eten gaat ben je omgerekend tussen de €25 en €40 kwijt voor twee personen.

Als je uit eten wilt bij Dobrumba, de 360 Bar of Mazel Tov is het slim om een aantal dagen van te voren te reserveren. Vooral in het hoogseizoen zijn deze restaurants erg populair.

Reageren