De beste hotspots in het bruisende Berlijn

Met ongeveer zeven uur in de trein en gemiddeld acht uur in de bus sta je vanaf Nederland midden in het hippe en bruisende Berlijn. Heb je een weekend Berlijn op de planning staan? Lees dan snel verder om alles uit je trip te halen!

Vliegveld Berlin-Tempelhof

Het vliegveld Berlin-Tempelhof is er zeker een om aan je lijstje toe te voegen wanneer je Berlijn gaat bezoeken. Het vliegveld dient al een tijd niet meer als vliegveld, maar is omgetoverd tot recreatiepark. Wel is alles in dezelfde staat gebleven. Het park is groot, maar gelukkig kun je bij de ingang van het Tempelhofer Feld fietsen en steppen huren. Hoe tof is het om over de landingsbaan te lopen, fietsen of steppen?

Adres: Tempelhofer Damm, Berlin.

Shoppen in Concept Mall Bikini

Wanneer je een keer wat anders wilt dan de standaard winkels is Bikini een goed alternatief. Bikini is een concept mall waar je bijzondere kleding, accessoires en items voor in huis kunt kopen. Naast winkels heb je er ook een aantal eet- en drinkgelegenheden. Niet elke concept store in dit winkelcentrum is even betaalbaar, maar het is zeker de moeite waard om te bezoeken en om een bijzonder souveniertje mee te nemen.

Adres: Budapester Str. 38-50, Berlin.

Dineren bij het Michelberger Hotel

Bij het Michelberger Hotel kun je naast overnachten ook dineren. Het restaurant serveert zeer bijzondere biologische gerechten en werkt met seizoensgebonden producten. Op de kaart staan altijd vegetarische en veganistische opties. Het Michelberger Hotel vind je op een centrale plek in de stad: tegenover het U-Bahnstation Warschauer Str. en op tien minuten lopen van de East Side Gallery.

Adres: Warschauer Str. 39-40, Berlin.

Cocktailbar TiER

Uitgaan in Berlijn is altijd een goed idee. Bij cocktailbar TiER ervaar je een ouderwetse en gezellige uitstraling met een vleugje ‘hipster’. Alhoewel TiER een cocktailbar is kun je er ook prima een biertje bestellen. Het kan even zoeken zijn naar deze bar, maar wanneer je het eenmaal hebt gevonden kun je er niet meer om heen. Proost!

Adres: Weserstr. 42, Berlin.

Vlooienmarkt in het Mauerpark

Ben jij op zondag in Berlijn? Dan heb je geluk! Elke zondag vindt er een vlooienmarkt in het Mauerpark plaats. Hier kun je veel tweedehands spullen scoren, maar hier en daar kom je ook handgemaakte items tegen. Wil je zeker weten of deze toffe vlooienmarkt doorgaat? Klik dan hier.

Adres: Bernauer Str. 63-64, Berlin.

Reageren