De hoogtepunten van New York

New York is een echte metropool. Er wonen veel mensen met verschillende nationaliteiten en er zijn ontelbaar veel wijken met elk hun eigen sfeer. Het is een diverse stad  die zoveel te bieden heeft dat je je gemakkelijk een week in New York kan vermaken. Met deze tips maak jij het beste van je stedentrip in New York. Dit zijn de highlights van New York:

Central Park

Als je door de New York loopt zal je veel dingen herkennen van films of televisie. Zo ook het Central Park! Wie kent het niet? Het park ligt in de wijk Manhattan en is een fijne plek om doorheen te wandelen. In het park is ook een dierentuin, een schaatsbaan, een klein kasteeltje en de Strawberry Fields, een botanische tuin in eerbetoon van John Lennon.

New York

Empire State Building

Dit wereldberoemde gebouw is wel 381 meter hoog, het is de twee na hoogste gebouw van New York. Je kunt vanaf het observation deck genieten van het indrukwekkende uitzicht. Het Empire State Building is een elegante wolkenkrabber met art deco interieur. Tip: kom zo vroeg mogelijk, want de wachtrijen zijn hier vaak lang.

Rockefeller centrer

Een ander alternatief voor een mooi uitzicht over de skyline van New York is het dakterras van het Rockefeller center. Dit grote gebouw ligt in het midden in Manhattan en heeft zelfs een schaatsbaan! Het gebouw is gebouwd door de miljonair Rockefeller als cadeau aan New York.

Wall Street

Dit is dé financiële straat van New York waar de beurs en veel andere internationale bedrijven gevestigd zijn. Doordeweeks maak je hier op straat al de echte drukte mee van het financiële bedrijfsleven. Leuk weetje: de originele naam was Nederlands, namelijk Waalstraat.

Ground Zero

Hier stonden ooit de Twin Towers van het World Trade Centre. De plek is nu een herdenkingsplaats voor de ramp van 9/11. Op Ground Zero staat het 9/11 memorial monument, dit zijn twee grote gaten in de grond waar water in stroomt, om de gaten heen staan in het brons alle namen van de slachtoffers. Het is een indrukwekkende plek. Naast Ground Zero staat het One World Trade Center, ook wel de Freedom Tower genoemd. Dit is het hoogste gebouw van New York. Het gebouw is wel 541 meter hoog. Ook vanaf deze wolkenkrabber heb je een geweldig uitzicht.

Times Square

Dit is het fonkelende middelpunt van Manhattan. Vol met schreeuwende reclameborden, toeterende taxi’s en massa’s mensen. Er zijn veel bekende winkels rondom Times Square, maar het is ook vlakbij Broadway waardoor je hier ook veel theaterpubliek ziet. Times Square kan je het beste ‘s avonds bezoeken. Alle felle reclameborden samen maakt het dan heel indrukwekkend.

Het Vrijheidsbeeld

Dit beeld was het eerste wat immigranten zagen toen ze voor het eerst per boot in de haven van New York aankwamen. Het beeld staat symbool voor vrijheid en democratie. Je kunt het Vrijheidsbeeld goed zien als je de gratis ferry neemt naar Staten Island. In de zomer zijn er ook verschillende bootjes die naar het eiland met het Vrijheidsbeeld toe varen.

Broadway

Dit is de bekende straat waar je heen moet voor theatervoorstellingen. Rondom Broadway zijn wel 40 grote theaters. Bij de TKTS ticketboots kan je kaartjes kopen met korting voor shows die dezelfde dag worden gespeeld.

Brooklyn Bridge

Ook deze brug ken je vast al wel uit de films. De Brooklyn bridge is in 1833 gebouwd en is een bijzonder bouwwerk. Het is een anderhalve kilometer lange brug dat bij elkaar wordt gehouden door gevlochten staalkabels. De brug verbindt Brooklyn met Manhattan.

Bekende musea

New York barst van de musea. Dit zijn enkele aanraders:

New York

Het Guggenheim museum

Dit is een van de meest bijzondere gebouwen van New York ontworpen door de beroemde architect Frank Loyd Wright. Het ligt in de Upper East Side vlakbij het Central Park. Het Guggenheim museum heeft veel wisselende collecties. De vaste collectie bestaat uit veel wereldberoemde werken van artiesten als Picasso, van Gogh, Mondriaan en Kandinsky.

Het Metropolitan Museaum of Art

Nog een museum voor de kunstliefhebber. Dit museum is in 2005 heropend en het is een van de hoofdattracties van New York. Het museum heeft een van de grootste verzamelingen kunst ter wereld! Je vind er werken van bekende kunstenaars als Pollock, Warhol en Rotkho.

Het American Museum of Natural History

Dit is een geweldig uitstapje voor kinderen. Het museum was het decor voor de fil “Night at the Museum”. Je kunt er opgezette dieren zien, leren over geschiedenis van de aarde, over inheemse culturen en je verbazen over spectaculaire 3D visualisaties.

Wil je meer lezen over New York? Lees dan deze blog over de verschillende wijken in de Big Apple.

Reageren