Hoogtepunten Hong Kong

We hebben ontslag genomen, ons huis opgezegd, ons spaargeld bij elkaar gelegd en een enkele ticket geboekt. Op 28 december 2016 startte ik mijn reis, samen met mijn vriend, in Hong Kong. Een geweldige stad om het oude jaar af te sluiten en het jaar 2017 goed te beginnen. Waarom precies zal ik jullie vertellen aan de hand van onze hoogtepunten:

  1. Avenue of Stars: Hong Kong heeft een geweldige skyline die overdag al prachtig is, maar bij avond helemaal geweldig is. Elke avond is om 20.00 uur een lichtshow (Symphony of Lights) met muziek. Het beste uitzicht heb je vanaf de Avenue of Stars, een soort “Walk of Fame”. Momenteel vinden er renovatie werkzaamheden plaats, maar je kunt een klein gedeelte nog steeds betreden. Verwacht wordt dat dit in 2018 klaar zal zijn.
  2. Lantau Island: In Hong Kong liggen vele verschillende kleine eilanden. Een van de bekendste is toch wel Lantau Island. Mede omdat hier ” The Big Buddha”  staat. Met de ferry kan je gemakkelijk bij Lantau Island komen. Dit eiland heeft naast de Buddha nog andere leuke bezienswaardigheden zoals het vissersdorpje Tai O, Po Lin Monastry en Ngong Ping Cable Car, die je ook weer naar het “vaste land” kan brengen.
  3. Victoria Peak: Vanaf de Victoria Peak heb je een prachtig uitzicht over Hong Kong. Je kunt op verschillende manieren bij dit punt komen. De leukste en meest gebruikte manier is dan ook met de beroemde Peak Tram. Natuurlijk zijn hier wel vaak lange wachttijden voor en hangt er een aardig prijskaartje aan. Het is dan ook mogelijk om met de bus of een taxi omhoog te gaan.
  4. Night Market: Naast de gigantische shopping malls staat Hong Kong ook bekend om de gezellige Night Markets. Je hebt een grote Night Market op Temple Street maar ook bijvoorbeeld een Ladies Market speciaal voor vrouwenspullen zoals kleding en accessoires. In ieder geval de perfecte plek om je souvenirs voor thuis te scoren!
  5. Dim Sum: Natuurlijk is Dim Sum eten een onmisbare activiteit in Hong Kong. Wij hebben zelf gegeten bij Tim Ho Wan, een bekend Dim Sum restaurant met een Michelin Ster, maar zeer betaalbaar! Op papier kruis je de gerechtjes aan die je wilt en deze worden dan ook vers voor je gemaakt.
  6. Dagtrip Macau: Wil je Hong Kong even ontsnappen en een dag naar een compleet andere wereld, dan is Macau de ultieme plek! Op slechts een uurtje afstand met de TurboJet ferry kom je terecht in het zogenoemde “Las Vegas van Azië”. Loop rond in de gigantische hotels, waag een gokje in het Casino of verdwaal in de grote shoppingmalls. In Macau zul je je niet snel vervelen!

Wij hebben een weekje in Hong Kong doorgebracht en dit was dan ook genoeg tijd om bovenstaande bezienswaardigheden te bekijken. Het is een stad die je niet snel zult vergeten!

Reageren