De hoogtepunten van centraal India

India is een enorm land en daarom is vaak één bezoek niet genoeg. Tijdens een bezoek aan India kan je je daarom het beste focussen op een bepaald gedeelte. In deze blog vertel ik je meer over de hoogtepunten van het midden van India.

Bezienswaardigheden centraal India

Delhi

Delhi is een bijzondere stad. En het is waarschijnlijk je eerste indruk van India, daarom zullen er veel indrukken op je afkomen. Je kunt de stad hebt beste ter voet of in een riksja ontdekken. Al lopend op straat is er al genoeg te zien. Want er gebeurd zoveel in deze drukke stad! Proef de verschillende lekkernijen die worden verkocht, koop mooie stoffen en geurende specerijen of drink een chai in een café. Er zijn verder erg veel bijzondere bezienswaardigheden te zien in Delhi. Zoals de Red Fort, Humayun’s Tombe en de L otus tempel.

Bezienswaardigheden centraal India Bezienswaardigheden centraal India

Rajakstan

Rajakstan is de magische provincie van India, met nomaden, maharadja’s, kleurrijke steden en woestijnen. Bezoek een van de mooiste steden Jaipur, Jodhpur of Jaisalmer. Maak een woenstijn tocht op een kameel of bezoek de heilige stad Pushkar.

Bezienswaardigheden centraal India

Agra

Agra zegt je misschien niet zoveel, maar er is een monument in deze stad dat je zeker kent. Namelijk de Taj Mahal. Dit mausoleum is niet voor niets een van de even wereldwonderen. Het is een prachtig gebouw, wat zeer gedetailleerd is. Verder is de stad Agra niet heel bijzonder, dus na een bezoek aan de Taj Mahal raad ik je aan om weer verder te reizen.

Khajuraho

Dit is een klein dorpje in het midden van natuurparken. Er komen hier zoveel toeristen voor de hindoe tempels in de omgeving. De tempels zijn beroemd omdat ze zijn versierd met prachtige sculpturen waarvan veel erotisch getint zijn. De beeldhouwwerken zijn geïnspireerd op de Kamasutra. Hele sexy tempels dus! Je kunt een fiets of een scooter huren om hiermee de verschillende tempels te ontdekken.

Bezienswaardigheden centraal India

Kanha National park

Dit is een van de nationale parken in India waar je de kans hebt om tijgers te spotten. Wie wil dat nou niet? Ga mee met een safaritoer dat op bepaalde toegestane tijden door het park mag rijden. Bereid je wel voor dat de kans groter is dat je geen tijgers ziet. Onderweg zie je wel gegarandeerd verschillende apen en herten. Wil je per se een tijger zien? Dan kan je beter een paar safari’s inplannen.

Bodhgaya

India barst van de heilige plekken voor zowel hindoe’s als boeddhisten. Bodhgaya is een erg belangrijke plek voor boeddhisten omdat dit de plek is waar Boeddha verlichting heeft gekregen onder de Bodhi boom. Rondom deze boom is nu een indrukwekkende tempel gebouwd die bezocht wordt door vele pelgrims en monniken uit de gehele wereld. In het dorpje zijn tientallen prachtige tempels gebouwd door verschillende landen, die allemaal een eigen authentieke uitstraling hebben.

Bezienswaardigheden centraal India Bezienswaardigheden centraal India

Varanassi

Varanassi is een van de oudste Indiase steden en is voor hindoes een van de heiligste plekken ter wereld. Het ligt aan de heilige rivier de Ganges en vele pelgrims komen hier om te baden. Er zijn ook enkele plekken langs de rivier waar lichamen worden gecremeerd. De stad is totaal anders dan elke westerse stad. Er zijn veel smalle en vieze straatje, er zijn heel veel kleuren, heel veel tempels en heel veel pelgrims. De kleine straten deel je met koeien, apen en een verdwaalde geit.

Reageren