De hoogtepunten van de Canadese provincie Quebec

De provincie Quebec is zo groot als één-zesde van geheel Canada. Het is wel 1.542.056 kilometer groot. Dat is bijna 50 keer Nederland! Het is dan ook niet gek dat Quebec veel verschillende landschappen telt. Zo zijn er mooie historische steden, als de stad Quebec of de stad Montréal, en er is veel mooie natuur. In het Noorden komt Quebec bijna tot de Noordpool en in het zuiden grenst het met de Verenigde Staten. Dit zijn de hoogtepunten van de provincie Quebec:

Montréal

Quebec Canada

Deze stad leeft! Het heeft een bruisend nachtleven en je kan er heerlijk eten. Ook zijn er veel leuke festivals die er plaats vinden. Het oude centrum van de stad heeft veel mooie 17e, 18e en 19e eeuwse gebouwen. Verder mag je de Mont Royal niet missen. Deze 233 meter hoge berg heeft de naam aan Montréal gegeven. Vanaf de top heb je een mooi uitzicht over de stad.

Bekijk hier nog meer leuke activiteiten in Montréal:


Quebec stad

Quebec Canada

Dit is een oude en sfeervolle stad die heel Europees aanvoelt. Het is de enige stad in Noord-Amerika met een nog bestaande stadsmuur, en staat dan ook op de UNESCO werelderfgoedlijst. Een bijzondere plek in Quebec is het Place Royale. Hier is de stad ontstaan in 1608. En op het plein staat het mooie kerkje de Notre-dame des Victoires. Een andere indrukwekkende kerk is de Basiliek Saint-Anne-de-Beaupré. Maar het meest bekende gebouw van Québec is de indrukwekkende Chateau Frontenac. Het is een hotel dat in 1894 is gebouwd door de Canadese spoorwegen en is nog steeds geopend voor klanten.

Vind hier nog meer leuke activiteiten in Quebec stad:


De Montmorency waterval

In het noordoosten van Quebec stad vind je deze waterval van wel 84 meter hoog. Dat is hoger dan de Niagara watervallen! Er is een kleine brug waardoor je dichtbij de top van de waterval kan komen waardoor je een goed zicht hebt op de waterval.

Ontdek de Montmorency waterval met deze top activiteiten:

Het Forillon nationale park

Quebec Canada

Dit is een prachtig nationaal park met wilde natuur. Het park vind je op het puntje van de Gaspé schiereiland. Denk aan dramatische scenes met kalkstenen kliffen. Ook staat hier de hoogte vuurtoren van Canada: Cap des Rosiers Lighthouse. Vooral vogelaars en walvisspotters zullen blij worden van het nationale park want er zijn hier veel dieren te spotten.

Dit zijn de top accommodatie opties in de buurt van het Forillon nationale park:

Bonaventure Island

Quebec Canada

Dit eiland aan de kust van het Gaspé schiereiland is een vogelreservaat waar ongeveer 50.000 Jan-van-gent’s in de zomer verblijven. Er is een speciaal pad aangelegd zodat je langs de vogels kunt wandelen. In het park vind je ook de Rocher Percé, een bijzondere rots met een doorgang aan de onderkant.

Hudson Bay

Quebec Canada

Dit is een van de meest afgelegen en pure plekken van Canada. Het is een terrein waar je veel bijzondere dieren en planten tegenkomt. Zo zijn er veel vogels, ijsberen en béluga walvissen. Ook wonen hier nog enkele Inuits.

Tadoussac

Dit is dé plek om walvissen te spotten. Maar je kunt hier ook andere activiteiten doen als kajakken, wandelen door de duinen of varen. Het walvissenseizoen is tussen november en mei. Maar ook hierbuiten blijft Tadoussac de moeite waard om te bezoeken want het is een mooi historisch en bohemien stadje.

De Saguenay Fjord

Dit is een prachtige fjord waar je een cruise kan maken waarbij je de steile kliffen en de indrukwekkende natuur kan bewonderen. De cruises beginnen in het mooie dorpje Sainte-Rose-du-Nord wat ook zeker een bezoek waard is.

Reageren