De hoogtepunten van Buenos Aires

Buenos Aires wordt ook wel het Parijs van Zuid-Amerika genoemd. De hoofdstad van Argentinië heeft dan ook een luxe uitstraling en veel mooie parken. Argentinië was aan het einde van de negentiende eeuw een van de rijkste landen van de wereld en de president van die tijd, Julio Rosa, besloot dat Buenos Aires deze rijkdom moest uitstralen. Vandaag de dag zie je dit nog steeds terug in de mooie stad. Er is onwijs veel te zien en te doen in Buenos Aires, ontdek bijvoorbeeld de verschillende wijken, geniet van het lekkere eten en het bruisende uitgaansleven. Dit is een korte reisgids voor Buenos Aires.

Bezienswaardigheden Buenos Aires

Leuke wijken van Buenos Aires

Hoogtepunten Buenos Aires

Helaas is de Argentijnse economie al een lange tijd niet meer zo goed als het was aan einde van de negentiende eeuw en de armoede is dan ook goed zichtbaar. De wijken La Boca en San Telmo zijn de arbeiderswijken waar de mensen met lagere inkomens wonen. Maar deze wijken zijn ondanks hun armoede zeker een bezoek waard.

De wijk La Boca

La Boca is de kunstenaars wijk van Buenos Aires. Het heeft veel leuke steegjes, kleurrijke huizen en gezellige restaurantjes In La Boca kan je ook de bekende voetbalclub Boca Juniors bezoeken. Een andere populaire plek in La Boca is de Caminito straat, vol met kleurrijke huisjes.

San Telmo

San Telmo

San Telmo is de bakermat van de tango. Ga hier daarom heen om tangolessen te volgen. Je kunt dit doen in een van de cafeetjes of buiten op straat. Geen zin om te dansen? Dan kan je ook optredens van de pro’s bijwonen. San Telmo een van de oudste wijken van Buenos Aires en heeft mooie oude pleinen en straten. Het is een leuke wijk om doorheen te wandelen.

Cathedral Metropolitana de Buenos Aires

Deze kathedraal is de belangrijkste katholieke kerk van Buenos Aires. Het gebouwd is zowel van de binnen als buitenkant indrukwekkend. In de kathedraal liggen graven van beroemde Argentijnse generaals en de muren zijn versierd met prachtige gedetailleerde kunstwerken.

Casa Rosada

Hoogtepunten Buenos Aires

Dit gebouw is de officiële werkplek van de president van Argentinië. Het is een mooi kleurrijk herenhuis. Dat het gebouw roze is was het idee van de voormalige president Sarmiento die zo een middenweg zocht tussen de “rode” federalisten en de “witte” unitaristen. Evita Perón heeft vanaf het balkon van Casa Rosada het volk toegesproken. Je kunt dit balkon nu zelf bezoeken. Casa Rosada ligt aan het indrukwekkende plein Plaza de Mayo.

Recoleta begraafplaats

Recoleta

Dit is niet zomaar een begraafplaats, maar een hele chique en indrukwekkende begraafplaats vol met graven van Argentijnse beroemdheden. De meeste graven zijn ontworpen door bekende beeldhouwers. Geloof me, zo’n begraafplaats heb je nog niet eerder gezien. Op de Recoleta begraafplaats kan je de graven zien van Argentijnse beroemdheden als Evita Perón, Jose Hernandez en Luis Federico Leloir.

Teatro Colón

Teatro Colón

Dit mooie theater werd in 1908 geopend. Het is in Italiaanse renaissance stijl gebouwd en heeft een mooie glazen koepel, bijzondere fresco’s en is versierd met veel bladgoud. Woon een dans- of theatervoorstelling bij, of volg een rondleiding door het gebouw.

De Japanse tuin

Deze tuin ligt in de wijk Palermo. Het is een van de mooiste parken van Buenos Aires. In de tuin ligt een grote vijver waarin veel exotische vissen zwemmen. Verder is het park heel rustig en het is daarom de perfecte plek om even bij te komen in de schaduw.

Het MALBA (Museo de Arte Latino Americano de Buenos Aires)

Dit museum voor Latijns-Amerikaanse kunst is in 2001 geopend om de Latijns-Amerikaanse kunst te promoten.  Er zijn allerlei bijzondere kunstwerken te zien, waarvan een deel uit de privé collectie komt van de directeur van het museum . Je kunt het museum gratis bezoeken.

Wat te doen in Buenos Aires?

Naast de bijzondere bezienswaardigheden die je kunt zien tijdens een vakantie in Buenos Aires, kan je er ook veel leuke dingen doen.

Hoogtepunten Buenos Aires

Tango dansen

De tango niet weg te denken als je denkt aan Buenos Aires. Er zijn allerlei aanbieders van tangolessen. Je kunt dit boeken bij je hotel of bij de VVV, maar je kunt ook een tangocafé binnenstappen en vragen om meer informatie.

Uitgaan

uitgaan in buenos aires

Buenos Aires heeft een bruisend uitgaansleven die je vooral vindt in de wijk Palermo. Duidelijke sluitingstijden zijn er niet, dus je kunt de hele nacht feesten. Hou er wel rekening mee dat alles wat later om gang komt in Buenos Aires. De meeste clubs gaan pas om 02.00 open en rond 03.00 is het pas druk.

Argentijnse steak eten

Je kunt Buenos Aires niet verlaten zonder een goede Argentijnse steak gegeten te hebben. Er zijn ongelooflijk veel goede steakhouses in Buenos Aires. Tip: zie je een restaurant waar veel Argentijnen zitten? Dan moet het wel goed zijn!

Reageren