Hoe regel je een visum voor Vietnam?  

Als Nederlander heb je een visum nodig als je Vietnam wilt bezoeken. Er zijn verschillende manieren om een visum aan te vragen en er zijn ook verschillende visa verkrijgbaar. Voor elk visum is het belangrijk om van tevoren te controleren of je paspoort nog zes maanden geldig is en dat er een lege pagina over is voor het visum.

Visum Vietnam aanvragen in de Vietnamese ambassade in Den Haag

De Vietnamese ambassade vind je in Den Haag. Je kunt hier van maandag tot en met vrijdag overdag terecht om je visum aan te vragen. Je dient van tevoren dit formulier in te vullen. Neem gepast geld mee, een recente pasfoto en een kopie van je retourvlucht zodat je de aanvraag in een keer in orde kan maken.

Voor een toeristenvisum van 30 dagen betaal je €78,-. Er zijn andere visa verkrijgbaar zoals een Multi Entry Visum (€87,-) en een Multi Entry Visum voor drie maanden (€122,-). Heb je haast? Bel de ambassade dan even van tevoren om erachter te komen hoe lang het duurt voordat je visum klaar is. Duurt dit langer dan je wilt? Tegen bijbetaling kan je je visum sneller ontvangen.

Adres Vietnamese Ambassade:Nassauplein 12, 2585 EB Den Haag
Telefoonnummer: 070-3648917
E-mailadres: vnembassy.nl@mofa.gov.vn
Website: www.vietnamembassy.nl
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.30-17.30

Visum Vietnam aanvragen met de hulp van een visumbureau

Er zijn verschillende Nederlandse visumbureau’s die de aanvraag van je visum voor je kunnen regelen. Dit is makkelijk voor als je zelf geen tijd hebt om dit te doen, of als Den Haag iets te ver weg is. Uiteraard betaal je wel extra kosten voor deze service. Dit zijn enkele visumbureau’s die een visum voor Vietnam voor je kunnen regelen:

www.visumcentrale.nl
ww.yourvisa.nl
www.visum.nl
www.visumvietnamonline.nl
www.visumvietnam.nl

Op de website van de verschillende visumbureau’s wordt aangeven hoe het proces per bureau in z’n werk gaat. Er zijn bureau’s die je visum binnen één dag kunnen leveren.

Neem ook eens een kijkje bij E-visums.nl.

Visa on Arrival

Als je naar een van de Vietnamese luchthavens Ho Chi Minh City, Hanoi, Nha Trang of Da Nang vliegt dan kom je in aanmerking voor een Visa on Arrival. Het voordeel hiervan is dat je niet naar een ambassade hoeft en het is ook nog eens goedkoper. Toch is het aanvragen van een Vietnamees Visa on Arrival niet zo makkelijk als het klinkt. Want voor een Visum on Arrival heb je alsnog een autorisatiebrief nodig. Deze kan je tegen betaling aanvragen via een van de bovenstaande visumbureau’s of dit internationale visumbureau.

De autorisatiebrief print je uit, en hiermee kan je op het vliegveld waar je aankomt kan je visum ophalen. Naast de brief heb je ook twee recente pasfoto’s nodig en dollarbiljetten waarmee je je visa betaalt. De prijs van een Visa on Arrival is $25,-.

visum vietnam aanvragen

Visum Vietnam aanvragen in naburige landen

Veel backpackers die een bezoek brengen aan Vietnam komen uit een ander Aziatisch land. Het is daarom vaak handig om in een ander land een visum voor Vietnam aan te vragen. Vaak is een visum bij een Aziatische ambassade goedkoper dan bij de ambassade in Nederland. Vergeet ook niet om van tevoren een Vietnamees visum te regelen als je over land Vietnam in reist, want er is geen visum aan de grens verkrijgbaar.

Neem bij het bezoek aan een Vietnamese ambassade in Azië voldoende cash mee en zorg dat de biljetten in goede staat zijn. Breng twee pasfoto’s met je mee, je paspoort en voor de zekerheid je retourtickets. Heb je deze niet? Dan kan je altijd voorkomen dat je in problemen komt door online een vlucht beginnen te boeken en een kopie te maken van het overzicht. Je betaalt dus niet, maar print wel de gegevens van een vlucht uit.

Vietnamese ambassade Bangkok, Thailand
Adres: 83/1 Wireless Road, Lumpini, Pathumwan
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.30-11.30, 13.30-16.30
Kosten voor een toeristenvisum ( 30 dagen): 2200 baht ( ongeveer 56 euro )

Vietnamese ambassade Pnomh Phen, Cambodja
Adres: 436 Monivong Blvd
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.90-11.30, 14.30-17.00
Kosten voor een toeristenvisum ( 30 dagen) : $40,- ( ongeveer 36 euro )

Vietnamese ambassade in Vientianne, Laos
Adres: No 85 23 Singha Road, Ban Phonxay, Saysettha District
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.30-17.30
Kosten voor een toeristenvisum ( 30 dagen) : $45,- ( ongeveer 40 euro )

Vietnamese ambassade in Bejing, China
Adres: No 32 Guanghua Rd., Jiangou menwai, P.O.Box 00600, Beijing
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.30-17.30
Kosten voor een toeristenvisum ( 30 dagen) : $60,- ( ongeveer 55 euro )

Je visum verlengen

Heb je het erg naar je zin in Vietnam en wil je wel langer blijven? Dan is het mogelijk om je visum te verlengen. Een toeristen visa mag je drie keer verlengen. De prijs ligt tussen $20,- en $40,- en het proces duurt ongeveer drie dagen. Je kunt je visum zelf verlengen bij een consulaat of volgens sommige zelfs bij een politiebureau. Maar het makkelijkst is om dit te laten doen door een lokaal reisbureau wat ervaring heeft met het verlengen van visa.

Reageren