Hoe maak je een roadtrip door Amerika als Pro?

Een rondreis maken door Amerika staat bij veel mensen op de bucketlist. Dromen moet je waarmaken, anders krijg je later absoluut spijt. Amerika heeft een grote aantrekkingskracht op veel mensen, door haar beroemde iconische steden, uitgestrekte natuur en cultuur.

Nu kan je een rondreis boeken bij een reisbureau, die helemaal voor je uitstippelt en verzorgt. Mocht je een klein budget hebben en houd je veel van vrijheid, dan kun je je eigen roadtrip organiseren met een huurauto. Waar let je op?

1. Het land is groot, vergis je niet in de afstanden

De gouden regel bij roadtrips is, dat je ongeveer 200-300 kilometer per dag kunt rijden. Je wilt af en toe ook pauzeren en niet oververmoeid raken. Dan schiet je het doel voorbij van vakantie vieren. Ga niet te laat weg, want in het donker zoeken naar je hotel is geen pretje.

2. Huurauto of camper?

Huurauto’s kunnen erg duur worden als ze bijna zijn uitverkocht. Vergelijk daarom met meerdere aanbieders. Een ideale tool voor het vergelijken van prijzen is die van TUI Cars.

In het hoogseizoen zijn de prijzen nog hoger, en met name campers zijn dan erg duur. Bovendien zijn veel campings al een maand van te voren volgeboekt. Dit is dus iets om rekening mee te houden. Een auto huren in combinatie met een overnachting in een hotel is vele malen goedkoper dan het huren van een camper. Daarnaast rijdt een huurauto veel zuiniger, aangezien een camper 1 op 5 rijdt.

3. Bepaal je route

Als je met kinderen reist is het fijn een aantal dagen op één plek te verblijven. Zo voorkom je veel stress van koffers inpakken/uitpakken en strikte uitchecktijden. Na een dag reizen waarin honderden kilometers zijn afgelegd, is het prettig even uit te rusten.

Ook is het verstandig op een reisdag de gegevens van het hotel bij de hand te hebben. Het kan gebeuren dat je door files of andere tegenslagen niet op tijd bij het hotel kunt zijn en ergens anders moet overnachten. Je wilt dan wel kunnen annuleren uiteraard. Vaak kun je onderweg een stop vinden waar gratis Wifi wordt aangeboden.

Zorg dat je een goede kaart van Amerika op je navigatiesysteem hebt. Je kan een kaart downloaden op de website van de fabrikant waar je het navigatiesysteem hebt gekocht. Vaak kun je ze ook via internet vinden, maar deze werken niet altijd naar behoren.

4. Toelating tot de Verenigde Staten en Canada

Iedereen die naar de Verenigde Staten reist heeft een ESTA verklaring nodig, dus ook Nederlanders. Vraag deze een aantal weken voor vertrek aan. Kinderen hebben ook een ESTA verklaring nodig tegenwoordig. Dit kan je online doen en de ESTA verklaring blijft een aantal jaar geldig. Meer informatie over het aanvragen van deze verklaring vind je hier.

Reageren