Hoe maak je de tofste foto’s als je solo reist?

Een reis naar Zuid-Amerika of Azië behoort voor veel jongeren tot de grootste wensen. Alleen of met een ander de wereld en jezelf ontdekken. Als het eenmaal zover is moet je aan heel veel dingen denken. In deze tijd van populaire sociale media als Facebook, Snapchat en natuurlijk Instagram vinden veel mensen het bijvoorbeeld heel belangrijk om goede foto’s van hun reis te kunnen posten. Behalve mooie foto’s van de omgeving hebben de meeste mensen ook graag wat foto’s waar ze zelf op staan. Wanneer je alleen reist kun je natuurlijk niet aan je reisgenoot vragen een paar mooie plaatjes van je te schieten en zul je iets anders moeten verzinnen. Met de volgende tips wordt het maken van vette foto’s terwijl je alleen op reis bent een stuk makkelijker.

Vraag om hulp

Het perfecte shot kun je gewoon niet altijd zelf maken en daarom moet je zeker niet bang zijn om hulp te vragen. Vraag een vreemde om een foto van je te maken en misschien levert het wel een geanimeerd gesprek op. Als een goede foto belangrijk voor je is, is het wel zo verstandig om degene die je helpt duidelijke instructies te geven. Vertel precies hoe je de foto wilt hebben en laat eventueel een voorbeeld zien ter inspiratie. Zorg ook dat je zelf de camera op de juiste manier hebt ingesteld zodat de foto direct genomen kan worden.

vakantiefoto's 2

Lees ook: 20 trips die je als 20er gemaakt moet hebben!

De selfiestick

Veel mensen hebben er iets tegen omdat het je zo’n typische toerist maakt met een selfiestick. Toch is het een enorm handig hulpmiddel als je mooie foto’s van je solo reis wilt maken. Het is niets om je voor te schamen dat je graag een foto van jezelf wilt maken op een schitterende locatie. Een goede selfiestick maakt het maken van de perfecte selfie een stuk eenvoudiger. Het is aan te raden om je camera in te stellen op het maken van een groot aantal foto’s achter elkaar zodat de kans op de perfecte foto veel groter wordt. Dit geldt niet alleen voor foto’s met de selfiestick maar ook voor de andere hier besproken methodes.

vakantiefoto's 3

Lees ook: Hoe deden we het vroeger op reis zónder smartphone?

Zelfontspanner

Moderne camera’s en telefoons hebben allemaal de optie gebruik te maken van een zelfontspanner. Dit is een geweldige manier om mooie foto’s van jezelf te maken in een rustige omgeving. Gebruik eventueel een steen of een flesje water om jouw telefoon in de juiste positie te zetten en ga zelf in het decor zetten. Je zult jezelf verbazen met de schitterende foto’s die je met een zelfontspanner kunt maken.

De juiste apparatuur

Wanneer je op reis gaat en mooie foto’s wilt maken kun je niet zonder de juiste apparatuur. Als je niet heel ambitieus bent volstaat een moderne smartphone. De nieuwste smartphones beschikken over uitstekende camera’s die voor de meeste mensen zullen volstaan. Voor de wat ambitieuzere fotografen is een GoPro of soortgelijke camera onmisbaar. Hiermee kun je niet alleen onder water en tijdens andere acties filmen of fotograferen maar ook in combinatie met de selfie stick werken dit soort camera’s uitstekend. Voor de echt ambitieuze fotograaf is het de moeite waard te investeren in een echt goede camera. Kies wel voor een handzaam en niet te zwaar exemplaar voor een comfortabele reiservaring. We zien die perfecte reisfoto’s binnenkort wel op je Instagram verschijnen!

vakantiefoto's 4

Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren