Hoe kom je gemakkelijk aan een visum voor een reis naar Amerika?

Een reis naar Amerika staat op menig bucketlist. Het land is ook zo uitgestrekt, dat er voldoende redenen zijn om toch een keer de oceaan over te steken. Dat betekent echter wel dat je ook een visum nodig hebt voor je verblijf. Zeker wanneer je van plan bent om wat langer te blijven. De vraag is dan hoe je dit gemakkelijk verzorgt. Daarvoor kan je bijvoorbeeld kijken naar de mogelijkheden met een ESTA aanvragen. Dit is technisch gezien geen visum, maar zorgt wel dat je in het land kan reizen. Bovendien zitten er veel voordelen aan.

Wat is het ESTA?

Wat is een ESTA? Daarover gaan we het zo hebben. Het aanvragen gaat relatief gemakkelijk, maar het is goed om eerst kort uit te leggen wat het is. Het is goed om te weten dat dit eigenlijk geen visum is, ook al zijn er wel enkele overeenkomsten. Het ESTA is een digitaal document. Met dit document kan je aantonen dat je toestemming hebt om naar het land te reizen en in Amerika voor een bepaalde tijd mag verblijven. Dit systeem is in het leven geroepen als een soort veiligheidsmaatregel. Op die manier kan je aantonen dat je het land in mag en kan de douane ongewenste reizigers juist wat beter buiten de deur houden.

Gemakkelijker aan te vragen

Een groot voordeel van het ESTA voor Amerika is dat het veel gemakkelijker is om aan te vragen dan een visum. Je kan dit gewoon online doen. Waar je voor een visum naar het consulaat in Amsterdam moet, hoef je hiervoor dus zelfs je stoel niet uit te komen. Je vult gewoon het aanvraagformulier in en uploadt een kopie van je paspoort. Wanneer je echt haast hebt, dan kan je zelfs zorgen dat het allemaal al binnen een uur geregeld is. Dat is bovendien ook niet het enige voordeel van dit reisdocument.

Andere voordelen van het ESTA

Als je naar Amerika wilt gaan, dan wil je er natuurlijk wel alles uithalen. Dat betekent dus dat je ook een zo groot mogelijk budget bij elkaar wilt sparen. Dat doe je bijvoorbeeld door niet te veel aan randzaken uit te geven. Door voor dit document te gaan en niet voor een visum, ben je een stuk goedkoper uit. Dat is dus minstens een even goede reden om voor het digitale document te gaan. Het is immers alles wat je nodig hebt om met toestemming door Amerika te reizen, dus waarom zou je dan voor de dure optie gaan?

Alle kanten op kunnen

Het fijne aan het werken met een ESTA voor Amerika is dat je er alle kanten mee op kan. Wanneer je het document hebt ontvangen, dan kan je gewoon het land in en kan je de dingen doen waarvoor je naar Amerika bent gereisd. Misschien is San Francisco wel voor jou de ultieme bestemming. Het kan echter ook zo zijn dat je juist een stad als New York aan de andere kant van het land wilt gaan ontdekken. Het is in ieder geval zo dat je geen specifieke ESTA voor elke bestemming binnen het land hoeft aan te vragen.

Elke keer opnieuw

Een visum en een ESTA zijn voor bepaalde tijd geldig (een ESTA 2 jaar) en in die periode mag je onbeperkt naar het land reizen. Als het ESTA na die twee jaar verloopt moet je dus wel weer een nieuwe aanvragen, maar dat hoeft dus niet elke keer als je naar Amerika gaat en het land weer verlaat. Elke reis die men maakt met het ESTA mag maar 90 dagen zijn. Dus na 90 dagen moet men het land weer uit, maar zij mochten dan wel weer terugkomen met hetzelfde ESTA als deze nog geldig is. Hetzelfde geldt voor visa, afhankelijke van de voorwaarden.

Hoe zit dit in andere landen?

Het ESTA bestaat al enkele jaren. In de tussentijd is in steeds meer landen een vergelijkbaar systeem opgezet. De kans bestaat dus ook dat je al eens eerder voor een andere reis al eens iets vergelijkbaars hebt moeten doen, zoals je dat nu voor je reis naar Amerika moet doen. Dit maakt het voor jou dan ook een stuk gemakkelijker om je zaken te regelen. Bovendien is het ook nog eens zo dat er meer en meer landen zijn die van plan zijn om op deze manier de reistoestemming te verzorgen. Daar zitten natuurlijk ook voordelen aan, want zo hoef je dus niet iedere keer de lange weg af te leggen om een visum aan te vragen. Je regelt dit gewoon met enkele klikken van je muis online.

Reageren