Hoe bereid je je voor op een vliegreis?

Corona of niet, er wordt nog steeds gevlogen. Ook in deze tijd kun je dus een reis naar het buitenland maken, hoewel dat niet per se aan te raden is. Maar een mooie reis om naar uit te kijken ná corona is natuurlijk ook fijn. Terwijl jij die reis uitzoekt, geven wij wat tips hoe je je kunt voorbereiden op de vliegreis.

Tickets en bevestigingen printen

Zeker bij de goedkope vliegmaatschappijen maar ook wel in andere gevallen moet je met een geprinte boarding pass of bevestiging in de hand inchecken voor je vlucht. In sommige gevallen dat ook nog eens pas kort van tevoren. Los van het feit dat je niet moet vergeten ze te printen en mee te nemen, moet je ook zeker niet op het moment suprême erachter komen dat je printer niet wenst mee te werken. Zorg dus tijdig dat je gevulde inktpatronen in je printer hebt zitten. Die kun je ook online bestellen, zowel de officiële cartridges als huismerkversies. Die zijn er voor vrijwel iedere Brother printer of printer van een ander bekend merk.

Kleine verpakkingen vloeistoffen

Vlieg je met enkel handbagage? Vergeet dan niet dat je geen vloeistoffen in verpakkingen van meer dan 100 milliliter mag meenemen. Deze moeten in een afsluitbaar zakje verzameld worden. Wanneer je bij de bagagecontrole aankomt, moet alles wat niet aan de regels voldoet daar ter plekke in de prullenbak. Dat is zonde van je dure zonnebrandcrème en verzorgingsproducten. Neem dus geen verpakkingen mee die meer dan 100 milliliter bevatten. Vlieg je met ingecheckte bagage, dan kun je natuurlijk gewoon grotere verpakkingen in die bagage stoppen.

Gewicht van je bagage checken

Weeg voordat je naar het vliegtuig vertrekt je bagage. Bij ingecheckte bagage moet je bijbetalen als je over het vrijgestelde maximum heen gaat. Hoewel bij handbagage nog maar weinig ter plekke op het vliegveld gewogen wordt ter controle, is het verstandig om ook hier niet over het toegestane maximum heen te gaan. Word je wel gepakt, dan moet je terug om die bagage in te checken en zul je daar flink voor moeten bijbetalen. Een tip om te veel gewicht te voorkomen: trek de zware kledingstukken die je mee wilt meenemen aan op de reisdag. Dus die zware jas, die lompe wandelschoenen en die dikke trui. Dat kan een hoop gewicht schelen. Uiteraard moet je op de terugreis hetzelfde doen. Aanvullend kun je nog kleine, relatief zware spullen uit je handbagage halen en ze in je jaszakken stoppen.

Vliegreis voorbereiden

Netflix downloaden

In het vliegtuig kun je natuurlijk niet even lekker op de wifi om je te vermaken. Gelukkig heeft Netflix een downloadoptie toegevoegd. Zo kun je afleveringen en films downloaden op je telefoon of tablet, zodat ook zonder wifi tijdens de vlucht kunt Netflixen. Het kan overigens wel zo zijn dat je op je plek van bestemming niet meer naar je downloads kunt kijken, omdat het Netflix-aanbod daar anders is. Voor de terugreis zul je het dus met dat aanbod moeten doen. Maar dat is nog altijd beter dan niets.

Zo, nu rest je niets dan achterover te zitten in je stoel in het vliegtuig en de vlucht naar je bestemming te ondergaan. Veel plezier op je reis!

Reageren