Hoe 360 camera’s de toekomst van reizen veranderen

Door te reizen kom je vaak op de meest bijzondere plekken. Deze plekken wil je natuurlijk vastleggen zodat je de herinnering aan dit moment en deze plek voor altijd kunt bewaren. De 360 camera verandert de toekomst compleet. Je legt vanaf nu het complete plaatje vast en zorgen voor een volledige herbeleving van je vakantie

Wat is een 360 camera?

Een 360 camera doet eigenlijk precies wat de naam al doet vermoeden: de camera legt 360 graden in één keer vast. Zo heb je in één keer dus een foto of video van de hele omgeving. 360 camera’s zijn vaak handzame cameraatjes die je gemakkelijk met je meeneemt. De camera’s kunnen tegen een stootje en zijn dus ook ideaal om te gebruiken tijdens het sporten. Vaak zijn 360 camera’s ook nog eens waterdicht, waardoor je er gewoon mee op zee kunt of het zwembad in kan duiken (zie hier een gave video met een 360 camera onderwater!).

De toekomst van reizen

Je neemt niet meer alleen een afbeelding mee naar huis van een berg die je hebt beklommen op vakantie, je neemt de complete beleving mee naar huis. De camera slaat de omgeving helemaal op en zo laat je nu echt naar het thuisfront zien hoe hoog de berg was waar jij op bent geklommen of wat het uitzicht was vanuit de luchtballon terwijl je de vlammen in de ballon ook nog ziet. Het geheel is gewoon een stuk interessanter om naar te kijken.

Aanschaffen van een 360 camera

De toekomst van reizen verandert door de 360 camera, dat is wel duidelijk. De camera’s zijn gemakkelijk verkrijgbaar en ook nog eens leuk betaalbaar. Voor de echte avonturier of fotograaf die meer uit zijn vakantiefoto’s wil halen, is de 360 camera een absolute aanwinst voor de collectie. De beelden die de 360 camera schiet zijn prachtig en zorgen voor een unieke beleving.

Combineren met een VR-bril

Wil je het thuisfront echt jouw vakantie laten beleven? Of wil je na verloop van thuis nogmaals je vakantiebestemming bezoeken? Combineer dan je gemaakte 360 beelden met een VR-bril. Hierdoor blijf je maar rondkijken en is het net of je weer opnieuw in Central Park of in de binnenstad van Wenen staat. Hierdoor beleef jij je vakantie nogmaals vanaf je eigen bank! Daarnaast wordt het kijken van elkaars vakantiefoto’s niet meer zo saai: je vader kijkt graag naar welke gebouwen je hebt bezocht terwijl je moeder benieuwd is naar het weer. Iedereen kan op zoek naar de belangrijke elementen met een VR-bril!

Na de vakantie 

Niet alleen op gebied van vakantie is de 360 camera een lifechanger. Wat denk je van het gebruiken van een 360 camera tijdens vergaderen? Je hoeft niet meer live aanwezig te zijn maar kunt alsnog alle onderdelen bijwonen. Of misschien wil je wel een sportwedstrijd vastleggen. Terwijl je het doel aan de linkerkant filmt, is het doel aan de rechterkant ook nog goed zichtbaar. Wellicht bedenk je zelf nog veel meer creatieve manieren waar je een 360 camera voor kunt gebruiken!

Wil je meer lezen over wat voor camera geschikt is voor jouw vakantie? Hier lees je daar meer over! Vergeet trouwens op je vakantie niet gewoon te genieten van de volledige omgeving. Het maken van beelden zorgen voor onvergetelijke herinneringen, maar het is belangrijk je vakantie in je op te nemen wanneer je daar bent. Wat voor camera gebruik jij op vakantie?

Reageren