Ho Chi Minh stad: dit zijn de highlights!

Vietnam is de laatste jaren enorm in trek als vakantiebestemming doordat het een erg veelzijdig land is. Je vindt hier mooie natuurgebieden met jungle en meren en ook een schitterende kuststrook met hagelwitte stranden. In Vietnam heb je bijzondere rijstvelden en als klap op de vuurpijl mooie steden als Hanoi, Hoi An en Ho Chi Minh stad. Ho Chi Minh stad is de grootste stad van het land en bevindt zich in het zuiden van Vietnam, De stad heeft ruim 7 miljoen inwoners en is ook wel bekend onder de vroegere naam Saigon. De stad heeft een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens een bezoekje aan Ho Chi Minh stad. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Cu Chi Tunnels

Dit tunnelstelsel vlak buiten de stad is absoluut een bezoekje waard. De Cu Chi Tunnels zijn zo’n beetje het belangrijkste overblijfsel van de Vietnamoorlog. In deze tunnels werd tijdens deze oorlog geschuild en werden acties beraamd. In de tunnels kon je eigenlijk alles vinden dat je boven de grond ook had. Denk bijvoorbeeld aan keukens, slaapplekken en zelfs scholen. De Cu Chi Tunnels geven een bijzonder inkijkje in het leven tijdens de Vietnamoorlog.

ho-chi-minh 2

Lees ook: Dit zijn de 6 kleinste landen ter wereld!

War Remmants Museum

Als je geïnteresseerd bent in het roerige verleden van Vietnam is ook het War Remmants Museum een absolute must-see. In het officiële oorlogsmuseum van Ho Chi Minh stad kun je vliegtuigen, helikopters en tanks bekijken die tijdens deze oorlog zijn gebruikt. De Vietnamoorlog is nog niet zo lang geleden en daardoor zijn er ook veel scherpe foto’s van de oorlog te zien in het War Remmants Museum. Het verhaal van oorlog wordt uiteraard vanuit Vietnamees perspectief verteld waardoor je er als bezoeker vaak een iets ander beeld van krijgt dan tijdens de geschiedenislessen.

Notre Dame van Ho Chi Minh stad

Bij de Notre Dame denk je natuurlijk direct aan Parijs maar ook in Ho Chi Minh is een exemplaar van deze indrukwekkende kerk te vinden. Tijdens de Franse overheersing werd een kopie van de Parijse Notre Dame gebouwd in Ho Chi Minh stad. De toegang tot de kerk is gratis en ook deze Notre Dame is een absolute aanrader!

Vung Tau

Na een aantal dagen in de drukte van Ho Chi Minh stad zijn veel mensen wel toe aan wat ontspanning. De ideale bestemming om even te ontspannen in de badplaats Vung Tau. Deze plaats ligt vlakbij de stad en beschikt over een groot aantal gezellige bars. Kortom, ideaal om even aan het hectische leven van de grote stad te ontspannen!

Ben jij weleens in Ho Chi Minh stad geweest? Zo ja, wat waren jou hoogtepunten?

Reageren