Hiken op Bonaire

Dushi Bonaire… Het is zo mooi hier. Inmiddels woon ik alweer 3 maanden op dit prachtige eiland. Nu ik mijn plekje hier helemaal heb gevonden wordt het tijd om weer wat meer met jullie te gaan delen!

Goto meer

Dit keer deel ik twee van mijn favoriete hike routes met jullie. Naar de sportschool ga ik niet graag, maar hiken op dit eiland is iets wat ik wel heel leuk vind om te doen en dat kan hier goed.

Het fijnste is om vroeg in de ochtend of aan het eind van de dag te gaan in verband met de warmte. Een ochtend hike om de dag fit te starten of een hike om je dag te eindigen en genieten van een prachtige zonsondergang.

Waar moet je aan denken als je gaat hiken:

  • stevige sneakers/wandelschoenen
  • voldoende water en eventueel een snack
  • zonnebrand
  • zonnebril
  • een camera om de meeste fantastische uitzichten vast te leggen
Millenium Monument

Seru Largu

Een van mijn favoriete plekken op het eiland om te relaxen of te hiken is “Seru Largu”, wat in het papiaments “Grote heuvel” betekend. Dit is de op 3 na hoogste berg van Bonaire. Je kan deze plek bereiken met de auto. Let wel goed op, de weg is op sommige stukken erg slecht!

Boven op de berg staat het zogenoemde Millenium Monument. Op het monument is deze tekst in het Papiaments te lezen: ‘Kristu Ayera Awe Semper’ wat betekent: ‘Christus Gisteren Vandaag en voor Altijd’. Dit monument is geplaatst door de Raad van Kerken van Bonaire. Deze plek is een hotspot van het eiland. Je hebt vanaf hier een top uitzicht over de binnenlanden en de stad Kralendijk.

Naast het uitzichtpunt vind je een roze bordje waar de hiking trail begint. Volg de roze stenen en je komt vanzelf weer terug op de juiste plek. Onderweg kun je genieten van de mooie uitzichten, vliegen er papegaaien voorbij, zie je leguanen en waarschijnlijk komen er geitjes nieuwsgierig even naar je kijken. De hike duurt ongeveer een half uurtje en is prima te doen voor beginners.

Dos Pos

Een andere mooie hike route vind je vlakbij Rincon. Met de toeristische route hier naartoe rijden is het allerleukste. Alleen de weg erheen is al een leuke bezigheid. Je neemt de weg langs 1000 steps en het Goto meer waar je dan een tussenstop kunt maken om deze mooie plekken te bewonderen. Je vervolgt je weg en komt dan bij het Echo Parrot Sanctuary. Hier is ook het beginpunt van de hike route “Dos Pos” wat betekent “De twee putten”.

Dos Pos

Een onverharde weg naast de waterputten is het begin van de route. Te herkennen aan wederom de roze stenen. De hike duurt ongeveer 1 uur. Lekker klauteren over de rotsen. Onderweg kom je autowrakken tegen, heel veel cactussen en als je je afvraagt wat al het geritsel in de bosjes is? Dat zijn de hagedissen. Het is even zweten, maar het uitzicht over het Goto meer is de klim zeker waard.

Dos Pos

Volgende keer meer over dit heerlijke eiland. Ben jij al eens op Bonaire geweest?

Reageren