Het veelzijdige Barcelona

Barcelona is een stad die je minstens een keer in je leven bezocht moet hebben. Lange zomers, milde winters, weinig regen en wind en een stad voor jong en oud. Barcelona heeft strand, zee, bergen, eeuwenoude straatjes, moderne wijken en creëert hiermee een groot contrast tussen authentiek en modern, tussen arm en rijk en laat ook goed zien hoe zij nog steeds groeien sinds de boost van de Olympische Spelen in 1992.

Voordat je naar Barcelona komt is het aan te raden een beetje huiswerk te maken. Zoek naar tips en informatie over Barcelona en vindt meer over de indrukwekkende geschiedenis hoe de stad is ontstaan vanuit de Romeinse tijd, de val van Catalonië, de Spaanse Burgeroorlog, maar ook over de Expo’s van 1888 en 1929 en de Olympische Spelen van 1992.

Grote winkelketens genoeg, maar waar vindt je de leuke boetiekjes, de restaurantjes waar de Catalanen en guiri’s eten en welke bezienswaardigheden doen er echt toe? Je een beetje inlezen voor je vertrek is zeker een aanrader, maar wanneer je hier geen tijd voor hebt kun je er altijd nog voor kiezen om aan het begin van je stedentrip naar Barcelona op pad te gaan met een Nederlandse gids die jou alles verteld, waar je alles aan kunt vragen en die je veel over de stad laat zien met jarenlange ervaring over deze veelzijdige stad.

Geniet van een zomerse cocktail aan het strand, feest mee in het nachtleven en woon een wedstrijd van FC Barcelona bij. Bezoek een paar van Barcelona’s mooiste highlights en dwaal mee met een gids door de straten van Barcelona tussen de locals. Maar wees gewaarschuwd, na een keer de stad geproefd te hebben hunker je meer en kom je zeker nog eens terug!

 

Reageren