Het mooiste vakantieland van Europa: Kroatië

Hoewel Kroatië bij verre niet het meest bezochte vakantieland is door Nederlanders kan het ongetwijfeld als mooiste vakantieland van Europa worden aangeduid. Heb jij wel eens iemand gehoord die naar dit prachtige land in Oost-Europa is geweest en het er niet mooi vond? Wij in ieder geval nog niet. Lees hieronder wat dit land zo prachtig maakt.

Het prachtige Split

Split

Authentiek en modern tegelijk. Dat is Split. Deze prachtige havenstad staat vol met witte gebouwen, huizen en beschikt over een levendige en mooie boulevard. De plaats doorwandelen is daarom al een ervaring op zich.

Voor een strandvakantie zit je er ook goed. Geniet aan een van de stranden van het prachtige blauwe water dat je hier vindt. Verder beschikt Split over een bruisend nachtleven, worden er jaarlijks veel evenementen georganiseerd en is het een ideale uitvalsbasis om andere bestemmingen te bezoeken.

Het eiland Brač met het mooiste strand

Brač

Heb je in brochures met vakanties over Kroatië wel eens dat bijzondere lange puntige strand langs zien komen? In Midden-Dalmatië kom je het eiland Brač tegen. Dit is het eiland waar je het mooiste strand van heel Kroatië tegenkomt. Het strand heet Zlatni Rat en is enorm bekend. Google het maar eens en je krijgt spontaan zin om er naartoe te gaan. Houd er wel rekening mee dat je hier niet de enige bent en er veel toeristen zijn die dit strand graag eens ontdekken.

Ontdek het prachtige eiland Brač met deze top tours:

Een voldaan vakantiegevoel op het Hvar

Hvar

Voor de kust van Split vind je het eiland Hvar. Een echte trekpleister voor veel toeristen. Het is een relaxed eiland waar toch veel is te doen. Op Hvar vind je veel mooi accommodaties, waaronder prachtige villa’s. Zeer geschikt om met vrienden of familie op vakantie te gaan.

Dit zijn een paar van de top accommodatie opties op Hvar:

Hvar biedt verschillende stranden, een levendig horecagebied en je kunt er goed op stap. Daarnaast zijn er meerdere bezienswaardigheden. De plaatsen zelf zien er net als in Split authentiek en tegelijkertijd modern uit. Ook Fort Spanjola en het stadsplein zijn een aanrader om te bezoeken.

Dit zijn een paar van de populairste activiteiten in de buurt van Hvar:

Dubrovnik: de stad van Game of Thrones

Dubrovnik

Deze stad is met name bekend geworden als opnamelocatie van de bekende tv serie Game of Thrones, maar ook wanneer deze opnames hier niet waren geweest dan is het nog een aanrader. De bijzondere stadsmuren en de prachtige stad mogen niet in jouw rijtje ontbreken.

De hoofdstad Zagreb

Zagreb

Zagreb is ook een prachtige stad om te bezoeken. Bovendien is het gemakkelijk om hier naartoe te vliegen. Hoewel je hier geen prachtige Kroatische stranden tegenkomt, waar de meeste mensen wel voor naar Kroatië gaan, is het een absolute aanrader. Volgens velen behoort het zelfs tot een van de leukste steden van Europa. Dat komt voor een groot deel door de goede sfeer die er in de stad hangt. Ga bij een bezoek aan Zagreb uit van veel gezellige terrasjes en genieten van een echte stedentrip.

Reageren