Het besparen van geld bij het reizen door een VPN te gebruiken

Reizen is leuk, maar kan wel erg kostbaar zijn. Waar in andere landen de prijzen lager liggen, kan het maar zo zijn dat je in het buitenland meer voor hetzelfde product betaalt. Als je bijvoorbeeld een jaar in Noorwegen gaat wonen, is het mogelijk dat je online opeens meer voor producten en diensten moet betalen dan toen je nog in Nederland woonde. Veel aanbieders kijken namelijk naar de locatie van je IP-adres en tonen aan de hand van dat gegeven de juiste prijs. Daardoor is het mogelijk dat je euro’s te veel betaalt. Het is ook mogelijk dat je tot sommige Nederlandse diensten geen toegang meer krijgt omdat je in het buitenland bent. Maar er is wel een oplossing voor.

Openbaar netwerk gebruiken Gebruik een VPN!

Prijsverschillen buitenland

Afhankelijk van je locatie kunnen er behoorlijk wat prijsverschillen optreden. Zeker als je op rondreis bent, zul je merken dat het ene land goedkoper is dan het andere land op het internet. Als je dus snel een vliegticket wilt bestellen, kan het maar zo zijn dat afhankelijk van je IP-adres de prijzen fors hoger of lager zijn. Dit kun je oplossen door gebruik te maken van een Virtual Private Network (VPN). Met zo’n IP-adres kun je je IP-adres maskeren en het doen lijken alsof je op een andere locatie bent. Zo kun je in Noorwegen ook kiezen voor een Turks IP-adres en zo fors besparen op de prijzen van online diensten.

Een VPN gebruiken

Met een Virtual Private Network (VPN) kun je je netwerkverkeer versleutelen en internetten via een beveiligde verbinding. Zo kun je je anonimiteit verhogen. Bijkomstig voordeel is dat je zelf een locatie kunt kiezen, zodat je goedkoper uit bent op het internet. Het is immers niet prettig om tijdens het reizen voortdurend de hoofdprijs voor online diensten en producten te moeten betalen. Je IP-adres verandert, waardoor het lijkt alsof je op een andere locatie bent.

Je kunt zelf een server kiezen in een land waar je je momenteel niet bevindt. Zo denken websites dat je in een ander land bent dan eigenlijk het geval is. Je krijgt daardoor ook de prijzen te zien van het land waar het IP-adres vandaan komt. Daardoor kan online winkelen in het buitenland een stuk goedkoper zijn. Bevind je je in een duurder land en heb je heimwee naar de Nederlandse prijzen? Dan kun je het met een VPN gemakkelijk doen lijken alsof je in Nederland bent.

Reizen en streaming diensten

In het buitenland wil je vast graag gebruik maken van je abonnementen van bijvoorbeeld Netflix, Amazon Prime Video of iTunes. Als je tijdelijk verhuist, kan het maar zo zijn dat het aanbod van content verandert of je er opeens een andere prijs voor moet betalen. De Mexicaanse versie van Netflix is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan het Nederlandse Netflix abonnement. Je kunt daardoor tot wel een derde van de maandprijzen besparen. Om deze reden is het verstandig eerst uit te zoeken of andere landen goedkoper zijn op het gebied van streamingdiensten.

Reizen en dating apps

Reizen kan soms best eenzaam zijn. Daarom zijn er relatief veel reizigers die op zoek zijn naar een partner. Reizen is immers leuker met zijn tweeën. Er zijn heel wat internationale datingsites waarop je op zoek kunt gaan naar een lokale partner. Maar de internationale websites stemmen de prijzen af aan de hand van het land waar je je bevindt. Zo betalen Mexicanen voor Parship maar 8,30 euro per maand, terwijl Nederlanders bijna 25 euro per maand betalen. Dat terwijl je de leden uit hetzelfde bestand krijgt te zien. Om die reden is het gebruik van een VPN veel voordeliger.

Je kunt de meeste VPN’s voor een paar euro per maand aanschaffen. Als het niet bevalt, kun je bij die aanbieder meestal binnen 30 dagen je geld terugvragen. Bevalt het wel? Dan laat je het abonnement doorlopen en kun je goedkoop online shoppen in het buitenland.

Reageren