Herfst in Kassel: 5 tips voor een veelzijdige stedentrip

Ben je op zoek naar een unieke bestemming voor je volgende stedentrip? Dan is Kassel absoluut een aanrader. Deze mooie Duitse stad is een parel die vaak vergeten wordt. Hoewel Duitsland naast de deur ligt, zoeken we het vaak verderop. Jammer, want zo missen we soms de mooiste dingen. Zoals de verborgen schoonheid van Kassel!

Stedentrip Kassel, een ervaring voor jong en oud

Wist je dat Kassel de stad is van de Gebroeders Grimm? Er zijn vaak evenementen die in het teken staan van de sprookjes, maar ook de rest van het jaar kun je natuurlijk allerlei sporen van deze beroemde broers vinden. Naast sprookjesachtige events zal je ook hippe evenementen kunnen beleven in deze verrassende stad. Wat dacht je van een jazzfestival? Verder zijn in de stad alle ingrediënten aanwezig om eens lekker te ontspannen en kun je er ook fantastisch shoppen. Een stedentrip naar Kassel is overigens niet alleen geweldig voor jongeren. Ook ouderen zullen zich hier zeker vermaken.

Wat te doen in Kassel? 5 tips!

Wil jij even helemaal tot rust komen of juist volledig uit je dak gaan tijdens een stedentrip naar Kassel? Deze stad kent een aantal hoogtepunten die je zeker niet mag missen. Wij geven je 5 tips voor een onvergetelijk verblijf in Kassel!

1. Bezoek de Markthalle

Je hoeft helemaal niet van de markt te houden om de Markthalle te bezoeken. De Markthalle van Kassel wordt ook wel de mooiste van heel Duitsland genoemd. Je vindt er veel traditioneel eten, en natuurlijk kun je ook van alles proeven. Zorg dus vooral dat je er niet met een volle maag naartoe gaat. Wanneer je in de herfst naar de Markthalle gaat, dan heb je het geluk dat er ook wild te vinden is. Een bijzondere culinaire ervaring!

Bezoek de Markthalle 2

2. Kurhessen Therme Spa

De Kurhessen Therme Spa is uniek. Ook hier vind je een sprookjesachtige sfeer terug, en wel in de vorm van een gedeelte dat helemaal in het thema staat van 1001 Nacht. Er zijn baden en sauna’s en bovendien kun je ook genieten van een ontspannende massage. De Kurhessen Therme Spa is ontzettend uitgebreid en je kunt er dan ook zeker wel een dagje doorbrengen.

Kurhessen Therme Spa

3. Ga shoppen in Vorderer Westen

Deze wijk is lekker hip en dat merk je meteen aan de winkels. Wanneer jij op zoek bent naar unieke boetiekjes, dan ben je hier zeker aan het juiste adres. Je vindt hier namelijk niet alleen de bekendere namen die je ook in andere Duitse steden zult tegenkomen. Ook andere shops maken het straatbeeld compleet. Trek gekregen van het winkelen? Geniet dan van een lekker hapje in een van de vele restaurantjes die je hier vindt.

4. Romantiek bij de Löwenburg

Het mag dan misschien geen echt kasteel genoemd worden, toch heeft het alles in zich om dat wel te zijn. De Löwenburg werd rond 1800 gebouwd en is helemaal gebaseerd op een ridderslot uit de middeleeuwen. Dat zorgt ervoor dat deze burcht een unieke uitstraling heeft. Ben je op zoek naar een romantisch plekje waar jullie lekker met zijn tweetjes kunnen genieten, dan is de Löwenburg zeker een aanrader. Daarnaast kun je ook nog eens heerlijk wandelen in het Bergpark dat erbij hoort.

Romantiek bij de Löwenburg

Romantiek bij de Löwenburg 2

5. De sprookjeswereld van de Gebroeders Grimm

We hadden al verklapt dat de broers die ooit de bekende sprookjes schreven uit Kassel kwamen. In Kassel is dan ook een expositiegebouw te vinden – het GRIMMWELT – dat volledig gewijd is aan de Gebroeders Grimm en hun verzamelde sprookjes. Ook andere belangrijke zaken waarmee de Gebroeders Grimm zich bezighielden, zoals het schrijven van een woordenboek, vind je in dit gebouw terug.

De sprookjeswereld van de gebroeders Grimm

De sprookjeswereld van de gebroeders Grimm 2

Een voordelige trip met WowKasselCard

Wil je al deze dingen voordelig bezoeken? Kies dan voor de WowKasselCard. Op WowKassel vind je alle aanbiedingen voor jouw stedentrip naar Kassel. Of je nu van wellness of van cultuur houdt, in Kassel is voor iedereen wel iets te beleven.

Hoe bereik je Kassel?

Je kunt op diverse manieren in Kassel komen. Met de auto is het bijvoorbeeld prima te doen vanuit Nederland. Als je vanuit Amsterdam vertrekt, kost het je circa 4 uur. Met de trein kun je via Hannover naar Kassel reizen. Deze reis duurt iets langer, reken op ongeveer 5,5 uur reistijd vanaf Amsterdam. Heb jij je koffer al gepakt? Geniet van jouw stedentrip naar Kassel!

Reageren