Help, hoe overleef je een lange vlucht?

Reizen is natuurlijk verschrikkelijk leuk. Je ziet wat van de wereld, ontmoet nieuwe mensen en maakt kennis met nieuwe culturen. Sommige prachtige landen liggen helaas niet om de hoek… Om continenten als Azië en Zuid-Amerika te bereiken moet je aardig wat uurtjes in het vliegtuig zitten. Hoe ga jij die lange vliegreis overleven? Hieronder 6 tips voor het overleven van een lange vlucht!

1. Zorg dat je goed slaapt

Zorg dat je altijd goed uitgerust het vliegtuig instapt. Het is dus niet handig om je afscheidsfeestje de avond van de voren te geven. Niets is zo vervelend als doodmoe in het vliegtuig zitten en niet goed kunnen slapen omdat er een 3-jarige peuter naast je zit.

2. Drink voldoende water

In een vliegtuig heb je te maken met erg droge lucht. Het is dus essentieel om goed gehydrateerd te blijven. Drink dus voldoende water en mijd cafeïne houdende dranken en alcohol. Deze dranken werken namelijk vochtafdrijvend.

3. Blijf bewegen

Gevolg van veel drinken? Je moet vaker naar het toilet. Heb je gelijk een reden om af en toe de benen te strekken. Zorg dat je minstens 1 keer per uur even rekt en strekt!

4. Kies je kleding bewust

In het vliegtuig kan het soms aardig koud zijn. Zorg dus dat je comfortable kleding aantrekt. Trek verschillende laagjes aan, zodat je bij aankomst in bijvoorbeeld Thailand je dikke wollen trui meteen kan uittrekken. Bovendien is het niet verstandig om strakke schoenen te dragen. Door de druk in een vliegtuig kan je schoenmaat met een maat vergroot worden!

5. Voorkom verveling

Hoewel je in de meeste vliegtuigen gezegend bent met voldoende films en tv-programmas om non-stop naar een scherm te kijken, zullen je oogjes op een gegeven moment vermoeid raken. Houd hier van te voren rekening mee. Neem bijvoorbeeld een goed boek mee of – als je samen met iemand reist – een leuk spelletje  wat je kunt spelen.

6. Voorkom een jetlag

Een jetlag, je ontkomt er niet aan. Er zijn wel een paar dingen die je kunt doen om deze te verminderen. Zet bijvoorbeeld al je klokken voordat je het vliegtuig instapt op de tijd van je bestemming. Ook kun je rekening houden met het moment van de vlucht. Zo is het als je naar het Westen vliegt, handig om laat in de avond te arriveren. Zo kun je gelijk naar bed om de volgende ochtend het ritme op te pakken. Vlieg je naar het Oosten? Dan is het iets lastiger om hierop in te spelen omdat je als het ware tegen de klok in vliegt. Als je makkelijk kunt slapen in het vliegtuig kun je in dit geval het beste een nachtvlucht boeken.

Reageren