Het heerlijke eten van India

Indisch eten is over de hele wereld bekend om de rijke smaken dat het heeft. En uiteraard is het Indische eten het beste in India zelf. Omdat India een groot land is verschilt de keuken erg per regio en overal kan je weer andere lekkere gerechten vinden.Dit zijn tips om te genieten van het eten in India en een overzicht van de lekkerste Indische gerechten.

Tips: Zo geniet je van al het heerlijke eten in India

1. Wees niet bang om ziek te worden. Want eerlijk gezegd word je dat toch wel een keer tijdens je bezoek in India. Maak je daar geen zorgen over en geniet juist van al het heerlijke eten.

2. Er zijn wel een paar manieren om de kans om ziek te worden te verminderen. De belangrijkste tip: “Follow the crowd”. Ga dus vooral naar de simpele maar drukbezochte restaurants waar je veel locals ziet. Dat betekent dat het eten daar vers en lekker is!

3. In India is het heel makkelijk om vegetarisch te eten omdat een groot deel van de bevolking hindoe is. Kiezen voor vegetarische opties verkleint de kans dat het eten je ziek kan maken.

4. Sla de streetfood niet over. Op straat worden veel lekkere snacks verkocht als samosa’s,pittige kikkerertwenmixjes en puri’s. Deze mag je niet missen.

5. Doe als de locals en eet met je rechterhand ( de linker is voor de w.c). Was je handen wel eerst met zeep, dit is bijna altijd aanwezig in een restaurant. Even wennen, maar hierna wil je niet meer terug. En het is ook veel hygiënischer dan het vaak vieze bestek.

     gerechten-india

Deze gerechten mag je niet missen in India:

1. Thali
De Thali is de maaltijd voor de werkers. Je ziet daarom rond lunchtijd vaak veel mannen in een Thali restaurant. Het is een voedzame maaltijd voor vaak maar €1,00 waarbij je ook nog eens zo vaak je bord kan laten vullen als je wilt. Een klassieke Thali bestaat uit rijst, chapati’s, dahl (linzencurry), groenten, chutney en curd ( dikke yoghurt).

thali-eten-indai

2. Dosa
Dit is een knapperige pannenkoek van luchtig rijstdeeg wat wordt gevuld met een kruidig mengel van aardappel. Geserveerd met chutney maakt dit een heerlijke snack!

3. Lassi
Dit drankje is gemaakt met curd, de dikke Indische yogurt en is heerlijk verkoelend. Een aanrader tijdens het mangoseizoen is een zoete mango lassi. Heb je te pittig gegeten? Bestel dan een Lassi om pittigheid in je mond te verkoelen.

4. Kip Tandoori
Oké, durf je het eten van vlees wel aan? Dan mag je de echte Indiase kip Tandoori zeker niet missen. Gebakken in een tandoor maakt de kip lekker knapperig van buiten en mals van binnen.

kip-tandoori-eten-india

5. Panipuri
Deze streetsnack heeft in elke provincie weer een andere naam. Maar dat geeft niet, want de panipuri herken je zo. Het is een klein hol gefrituurd bolletje, de “puri”, dat gevuld wordt met gekruid water, tamarindepasta, aardappel, ui en kikkererwten. Het idee is dat je hem helemaal in je mond stopt en meteen vraagt om een volgende.

 

panipuri-eten-india

6. Idli
Dit is de beste snack voor de Indiërs in het Zuiden. Het zijn ronde schijfjes van gefermenteerde rijst en linzen meel dat is gestoomd. Het resultaat is een zachte en luchtige idli die wordt geserveerd met een zoete groentesaus en chutney.

7. Biryani
Dit is een rijstgerecht waarbij de rijst samen met vlees voor een lange tijd gestoofd wordt waardoor de rijst een heerlijke smaak krijgt.

biyrani-eten-india

8. Jalebi
Zoeter kan het niet! Deze oranje snoepjes gemaakt van bloem dat gefrituurd is en daarna in suikerstroop worden gedoopt. jalebi’s zijn het beste als ze net uit de hete pan komen. Zodat de siroop zo in je mond stroomt.

jalebi-eten-india

9. Chana Masala
Deze kikkererwten curry is rijk aan smaak! En vult goed. Eet het samen met wat rijst of met een chapati.

Reageren