Handige reisartikelen

Eindelijk is die reis waar je al jaren over droomt geboekt en de dag van vertrek komt steeds dichterbij. Maar wat ook dichterbij komt, is de voorbereiding van de reis zelf. Wat heb ik allemaal nodig en welke reisartikelen en reisaccessoires moet ik sowieso meenemen? En hoeveel mag ik eigenlijk meenemen? Voorbereid op reis gaan zorgt in vele gevallen al voor een hele hoop minder stress!

Georganiseerde voorbereiding

Allereerst is het verstandig dat je je eerst gaat verdiepen in wat je allemaal mee mag nemen. Welke reisartikelen zijn echt een must-have? En welke reisartikelen zijn handig maar niet noodzakelijk? Bedenk dit eens voor jezelf en schrijf alle reisartikelen op die je sowieso nodig hebt. Ga je met het vliegtuig? Onthoud dan dat je waarschijnlijk maar een bepaald aantal kilo’s mee mag nemen in je koffer en in je handbagage. Deze informatie kun je checken op de site van de vliegmaatschappij waar je hebt geboekt. Je kunt je bagage wegen voordat je op reis gaat, maar je kunt hem ook wegen op het vliegveld zelf. Soms zie je daar namelijk een bagage weegschaal staan voordat je je bagage in moet checken. Gebruik deze (of je weegschaal thuis) goed; zo voorkom je extra kosten. Weeg alle reisaccessoires en tel het gewicht op, je zult verbaasd staan over het gezamenlijk gewicht.

Maak een lijstje met reisartikelen en reisaccessoires

Als je voorbereid op reis wilt gaan en er zeker van wilt zijn dat je niks mist, maak dan een lijstje met alle reisartikelen erop die je (sowieso) nodig hebt. Bij het inpakken van je koffer streep je af wat je er zojuist in hebt gedaan totdat alle reisaccessoires zijn afgestreept. Pak je koffer met reisartikelen ook een paar dagen voor vertrek in. Stel je voor je komt erachter dat je sommige reisaccessoires bent vergeten in te pakken of te kopen. Omdat het niet afgestreept is op je lijstje met reisartikelen, heb je dan nog ruimschoots de tijd om dit te doen en wat handige reisaccessoires online te bestellen. Kijk ook alvast wat je überhaupt mee mag nemen aan dranken, andere vloeistoffen en etenswaren als je met het vliegtuig naar je bestemming vertrekt. Geen gedoe met reisartikelen bij het inchecken levert weer wat extra tijd (of kosten) op bij de douane.

De must-haves; handige reisaccessoires

1. Wereldstekker
De wereldstekker is een van de meest belangrijke reisartikelen die er zijn anno 2018. Allereerst is het verstandig om een passende wereldstekker aan te schaffen. Ga je bijvoorbeeld naar het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika, Azië of nog verder weg? Dan past jouw stekker waarschijnlijk niet in het stopcontact, tenzij je natuurlijk over zo’n handige wereldstekker beschikt. Er zijn verschillende soorten wereldstekkers op de markt, zelf kun je in de winkel of op het internet kijken welke voor jouw reisbestemming geschikt is.

2. Reiskussen
Als je een lange vliegreis of busreis moet maken, kan je nog wel eens last krijgen van je nek. Schaf daarom een reiskussen aan zodat je tenminste zonder nekpijn op je plaats van bestemming aankomt. Dit soort kussens zijn vaak opblaasbare reisaccessoires. Dat scheelt een hoop gedoe tijdens je trip.

3. Kofferlabe
Misschien heb je er standaard een aan je koffer zitten, een kofferlabel hoort in ieder geval tot de noodzakelijke reisartikelen als je met het vliegtuig (of met de bus) op reis gaat. Als je een flink opvallende koffer hebt is dit natuurlijk makkelijker om je koffer te vinden als je bent geland of als je uit de bus moet stappen, maar met een standaard zwarte, blauwe, bruine of grijze koffer kan dat nog wel eens lastig zijn. Ook is een label handig als je bijvoorbeeld je koffer verliest. Zo weet de (eerlijke) vinder naar wie hij het koffer moet brengen of naar wie hij een telefoontje kan plegen als hij hem gevonden heeft. Nog een extra tip als we het over koffers hebben: een slotje op je koffer kan ook geen kwaad, niet alle vinders van verloren spullen zijn immers te goeder trouw.

4. Wekker
Als je op reis bent wil je natuurlijk wel uitgeslapen je bed uit komen. Een wekker is een ware must-have in de categorie reisartikelen, vooral als je ‘s morgens lastig je bed uit komt. Je wilt immers niet elke dag slaperig zijn, toch? Een reiswekker kan op zo’n moment handig zijn, vooral als je bijvoorbeeld de wekker app op je telefoon niet goed hoort. Reiswekkers zijn meestal vrij dun waardoor je ze makkelijk mee kunt nemen in je tas. Je kunt ook een wekker met radio aanschaffen alhoewel deze wel wat duurder en dikker is, maar deze wekker wordt wel eerder gehoord omdat ze toch wat harder klinken.

Reisartikelen kopen

Als je voorbereid op reis wilt gaan, is het handig om al deze handige reisaccessoires ruim voor vertrek te hebben aangeschaft en om de reisartikelen ook te hebben getest of ze wel werken. Je kunt deze spullen kopen in verschillende winkels, maar ook online zijn ze natuurlijk te vinden. Op de website allekabels.nl zijn alle reisartikelen overzichtelijk ingedeeld te vinden en heb je een zeer grote keuze.

Dus, alle reisartikelen ingepakt? Alles gecheckt? Ja? Dan ben je nu echt klaar om je reis van je dromen te gaan maken! Enjoy!

Reageren