Handige reis-apps voor op vakantie

Er komen een hoop dingen kijken bij het plannen van een vakantie. En meer dan ooit vertrouwen reizigers op de hulp en kennis van hun Smartphones. Door het downloaden van de juiste reis-apps wordt jouw vakantie nóg veel comfortabeler. Je gebruikt ze bijvoorbeeld voor het beheren van hotelboekingen, restaurantreserveringen of vluchtgegevens. Maar ook helpt de juiste app je met het navigeren door een nieuwe stad, een vreemde taal te leren etc.

Waar ter wereld je ook naartoe gaat; reis-apps zijn niet meer weg te denken uit het leven van de echte reiziger. Kun jij nog wat inspiratie gebruiken? Bekijk dan de volgende reis-apps die je zeker niet mag missen:

Handige reis-apps voor op vakantie

Mijn Simyo

Met de Mijn Simyo App ben je altijd en overal op de hoogte van- én houd je grip op je mobiele kosten. Dit is vooral in het buitenland erg handig. Bel- SMS- of andere kosten kunnen hier soms (afhankelijk van je locatie), enorm hoog oplopen. En dat wil je natuurlijk voor zijn…

Je past met deze app je bundel(s) eenvoudig aan en waardeert je beltegoed bovendien in no-time op. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een Prepaid simkaart of een mobiel Sim Only abonnement van Simyo. Regel dit vandaag nog en houd de touwtjes in eigen handen tijdens je reis!

Wist je dat je ook voor eSIM by Simyo kunt kiezen? eSIM is een handige digitale simkaart die zit ingebouwd in je telefoon. Geen plastic kaartje meer nodig, eenvoudig te installeren en overal te gebruiken.

Lees ook: 9 tips en weetjes over bellen vanuit het buitenland.

Duolingo

Iedereen kent deze geweldige talen-app waarschijnlijk al. Met Duolingo is het gemakkelijker dan ooit om een nieuwe taal (of ten minste de basis dan), onder de knie te krijgen. Naar welk land je ook gaat; het is altijd fijn om je een beetje verstaanbaar te kunnen maken. Bovendien wordt dit ook gewaardeerd door de lokale bevolking. En hoe leuk is het om een praatje met locals te kunnen maken?

Download de app dus snel om alvast te oefenen, zodat je tijdens je vakantie niet met een mond vol tanden komt te staan!

TripIt

TripIt geeft je snel één overzicht van al je reisplannen. Zo kun je alles in de gaten houden; waar je ook bent. Je vliegtickets, hotelreserveringen, bevestiging van je huurauto en meer; het wordt allemaal via deze ene app bijgehouden. In tegenstelling tot andere reis-apps organiseert TripIt niet alleen deze reisplannen, maar maakt bovendien een hoofdroute voor iedere reis.

Stuur simpelweg een bevestigingsmail naar plannen@tripit.com en that’s it; alle belangrijke reisinformatie is binnen handbereik.

Buitenlandse Zaken en Douane

Met de reis-app van Buitenlandse Zaken en Douane heb je altijd de betrouwbare reisinformatie bij de hand die je nodig hebt. Ga je bijvoorbeeld naar Italië? Dan ontvang je via de app meteen een bericht wanneer het reisadvies verandert.

Dit is altijd fijn, maar vooral tijdens de coronacrisis echt noodzakelijk. De kleurcodes en maatregelen kunnen per land (zoals je weet) dagelijks veranderen. Wees dus goed voorbereid en laat niets aan het toeval over…

Natuurlijk mag de CoronaCheck app ook niet meer ontbreken vanaf deze maand. Heb jij hem al gedownload?

Maps.me

Navigatie-apps zijn hoe dan ook altijd onmisbaar tijdens het reizen. Natuurlijk is er Google Maps, die de meeste van jullie waarschijnlijk al hebben. Maar ken je Maps.me ook al? Deze app biedt super snelle, gedetailleerde en volledig offline kaarten van alle bestemmingen. De gps-tracker zorgt er altijd voor dat je niet verdwaald; ook als je geen internet hebt.

Bovendien kun je vanuit Maps.me eenvoudig hotels boeken, je locatie delen, restaurants of winkels opzoeken etc. Wat heb je nog meer nodig dan dat?

Met deze reis-apps op je Smartphone hoeft jij niets meer te vrezen tijdens je vakantie. Download ze allemaal en ga stressloos en optimaal voorbereid op reis.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Simyo.

Reageren